Ο 9χρονος πιανίστας Στέλιος Κερασίδης κεντρίζει για ακόμα μία φορά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Εμπνευσμένη από μια σπουδή του αγαπημένου του συνθέτη Frederic Chopin, η καινούργια σύνθεση του Στέλιου Κερασίδη με τίτλο «Anti-War Etude» καταφέρνει με τις καθαρές μελωδικές γραμμές της, να μας ταξιδέψει στο γνώριμο μουσικό σύμπαν του.

Παράλληλα, ο Στέλιος Κερασίδης στέλνει ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης απέναντι στο πόλεμο και τις τραγικές συνέπειές του.

Μέσα από τις νότες του πιάνου αποτυπώνεται η αγωνία για ένα κόσμο που δοκιμάζεται ξανά, όπως ακριβώς συνέβη πρόσφατα και στην περίοδο της καραντίνας όταν ο Στέλιος Κερασίδης δημιούργησε το «Isolation Waltz» (Το Βαλς της Απομόνωσης) το οποίο ταξίδεψε και συγκίνησε όλο τον κόσμο.

Σήμερα που το μήνυμα για ειρήνη, αγάπη και αλληλεγγύη γίνεται πιο επιτακτικό από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία, ο Στέλιος Κερασίδης αποδεικνύει ξανά πως εκτός από χαρισματικός καλλιτέχνης είναι ένα ευαίσθητο παιδί με ιδιαίτερα έντονες κοινωνικές ανησυχίες.

Tο «Anti-War Etude» του Στέλιου Κερασίδη συνοδεύεται από ένα συγκλονιστικό performance video.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το αμερικανικό δίκτυο του CBS News και το πρακτορείο ειδήσεων του Reuters αποθέωσαν το «παιδί – θαύμα», όπως αποκαλούν τον Στέλιο Κερασίδη, για το μήνυμα κατά του πολέμου που στέλνει μέσω της μουσικής.

«Δεν άντεχα να βλέπω άλλο τόσο πόνο και τόσους ανθρώπους να υποφέρουν. Τα όπλα μου είναι το πιάνο μου και οι νότες μου και με αυτό το κομμάτι θα ήθελα να στείλω ένα μουσικό μήνυμα για την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Στέλιος Κερασίδης στο CBS News.

Το Reuters ανέφερε για τον Στέλιο Κερασίδη ότι «ένας βραβευμένος εννιάχρονος Έλληνας πιανίστας, που θεωρείται παιδί θαύμα, δημιούργησε μία πρωτότυπη μουσική σύνθεση για να στείλει ένα μήνυμα για την παγκόσμια ειρήνη».

Tο «Anti-War Etude» του Στέλιου Κερασίδη κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

ΠΗΓΗ