Ένα τραγούδι για το μεγαλείο της ένωσης δυο ανθρώπινων ψυχών με την εξαίσια ερμηνεία της Δήμητρας Γαλάνη.

Η σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη ερμηνεύει το τραγούδι «Το Χελιδόνι», που συνέθεσε ο Alex Sid για την ομώνυμη θεατρική παράσταση.

O Alex Sid ντύνει μουσικά με αριστουργηματικό τρόπο την παράσταση και συνεργάζεται ξανά με την ταλαντούχα στιχουργό Ουρανία Πατέλλη, με την οποία μας έχουν χαρίσει αγαπημένα τραγούδια, ειδικά για την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Αυτή τη φορά, ο Alex Sid και η Ουρανία Πατέλλη μας χαρίζουν ένα τραγούδι για την αυτογνωσία, την αποδοχή της απώλειας και το μεγαλείο της ένωσης δυο ανθρώπινων ψυχών, με την εξαίσια ερμηνεία της Δήμητρας Γαλάνη.

Το τραγούδι «Το Χελιδόνι» έχει γοητεύσει το κοινό της ομώνυμης θεατρικής παράστασης, η οποία ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου «Μουσούρη».

«Το Χελιδόνι» του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο.

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Ιουνίου 2016 στο gay bar «Pulse» του Ορλάντο των ΗΠΑ, ο Γκιλιέμ Κλούα γράφει έναν ύμνο στην αγάπη και τον θρίαμβο της ζωής απέναντι στο μίσος και τον θάνατο.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη μητέρα ενός από τα θύματα της επίθεσης και τον σύντροφό του, προκαλεί την αναζήτηση των πραγματικών κινήτρων του δράστη και της αληθινής σημασίας της επίθεσης, οδηγώντας σταδιακά τα δυο πρόσωπα του έργου στην αυτογνωσία, την αποδοχή της απώλειας και το μεγαλείο της ένωσης δυο ανθρώπινων ψυχών.

Ο Γκιλιέμ Κλούα θεωρείται μια από τις πιο καινοτόμες και διεισδυτικές φωνές του σύγχρονου καταλανικού θεάτρου και ανήκει σε μια νέα γενιά δημιουργών γεννημένων τη δεκαετία του ’70, οι οποίοι συμβάλλουν με τις δημιουργίες τους, στη μεταμόρφωση του θεατρικού στερεώματος της Βαρκελώνης και ολόκληρης της Ευρώπης.

Το τραγούδι «Το Χελιδόνι» κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Oxygen.

ΠΗΓΗ