«Τα προβλήματα είναι για τους ανθρώπους», σχολίασε η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Ένα πρόβλημα υγείας ανάγκασε την Ελένη Τσαλιγοπούλου να ακυρώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» στην Αθήνα.

H Ελένη Τσαλιγοπούλου επρόκειτο να ξεκινήσει τις εμφανίσεις στη «Σφίγγα» το Σάββατο 4 Μαρτίου και για λίγες μόνο παραστάσεις.

Όπως αποκάλυψε η τραγουδίστρια, ωστόσο, με ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στην πλατφόρμα του Facebook, οι παραστάσεις στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας ενός προβλήματος με την υγεία της.

Διαφήμιση

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου εξήγησε στους ακολούθους της ότι το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί είναι ένας ίλιγγος.

«Περίμενα πώς και πώς να έρθει η 4η Μαρτίου για να ξεκινήσουν οι παραστάσεις μας στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Ένας αιφνίδιος ίλιγγος όμως δεν μου επιτρέπει προσωρινά να ανέβω στη σκηνή», έγραψε.

«Τα προβλήματα είναι για τους ανθρώπους και εύχομαι όσο πιο σύντομα γίνεται να ξαναβρεθούμε!», ανέφερε στη δημοσίευσή της η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν οι εμφανίσεις της Ελένης Τσαλιγοπούλου πρόκειται να προγραμματιστούν σε νέες ημερομηνίες.

Τι είναι ο ίλιγγος

Ίλιγγος είναι ένα ψευδές αίσθημα περιστροφής των αντικειμένων ή αίσθημα περιστροφής του ίδιου του ασθενή γύρω από τα αντικείμενα.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο «Υγεία», ο ίλιγγος διακρίνεται σε περιφερικού και κεντρικού τύπου.

Ο περιφερικός ίλιγγος εμφανίζεται σε παθήσεις που αφορούν το αυτί, το λαβύρινθο. Είναι συχνός και χαρακτηρίζεται από έντονη συμπτωματολογία, με εμετούς, ναυτία, που μπορεί να επιδεινώνεται με την αλλαγή της θέσης της κεφαλής μπορεί να συνοδεύεται με βαρηκοΐα, με εμβοές και αστάθεια, μπορεί να διαρκεί από λίγα λεπτά έως πολλές ημέρες.

Ο ίλιγγος κεντρικής αιτιολογίας αφορά καταστάσεις που συμμετέχει το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Σαν συμπτωματολογία, είναι συνήθως πιο ήπιος, μεγαλύτερης διάρκειας που δεν επιδεινώνεται με την αλλαγή θέσης της κεφαλής και κυρίως συνοδεύεται από νευρολογική συμπτωματολογία όπως αδυναμία, πτώση σώματος, αστάθεια, διπλωπία, μουδιάσματα και άλλα.

ΠΗΓΗ