Η Ελένη Τσαλιγοπούλου δίνει έναν απρόσμενο ηχητικό προσανατολισμό στο κλασικό τραγούδι.

Μετά τη «Φαντασία», η Ελένη Τσαλιγοπούλου μοιράζεται μαζί μας ένα ακόμα από τα τραγούδια που ετοιμάζει για το δισκογραφικό αφιέρωμά της στον Απόστολο Καλδάρα.

Το «Γιατί Γλυκιά Μου Κλαις» γράφτηκε το 1961 και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά με τη φωνή του Βαγγέλη Περπινιάδη.

Εξήντα χρόνια μετά η Ελένη Τσαλιγοπούλου του δίνει έναν απρόσμενο ηχητικό προσανατολισμό και μαζί τη γυναικεία ευαισθησία που σαν από πάντα κουβαλούσε.

Και όπως πολύ καλά ξέρουν όσοι έχουν γνωρίσει έστω και λίγο την Ελένη Τσαλιγοπούλου, αν δεν βρει τον τρόπο να «ακούσει» πρώτα μέσα της ένα τραγούδι, δεν το τραγουδάει.

Το «Γιατί Γλυκιά Μου Κλαις» όπως και όλα τα τραγούδια αυτού του άλμπουμ βρήκαν τον ήχο τους μέσα από τις ιδέες της παρέας των εξαιρετικών μουσικών που συμμετέχουν σε αυτές τις ηχογραφήσεις.

Ο Μανώλης Πάππος, ο Φώτης Σιώτας, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, ο Άγης Παπαπαναγιώτου, και ο Γιώργος Ανδρέου στην ηχογράφηση, συνδημιουργούν τον λαϊκό ήχο που σαν από πάντα έπαιζε μέσα στο μυαλό και την μουσική ψυχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Ένα ακόμα κομμάτι από το όνειρο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, του κοριτσιού που πάντα θα φλέγεται.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου έρχεται αντιμέτωπη πρώτα με το απωθημένο της πια και έπειτα με το τεράστιο – τόσο σε όγκο όσο και αξία – ρεπερτόριο του Απόστολου Καλδάρα. Επιλέγει τα τραγούδια που μιλάνε περισσότερο μέσα της και παίρνει την αρχική σπιτική ιδέα και αρχίζει να δουλεύει έναν σπιτικό, ανθρώπινο και βαθιά λαϊκό στην ουσία του δίσκο.

Κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις υπηρεσίες streaming από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

ΠΗΓΗ