Ο «Ποδηλάτης» περνάει από έναν δρόμο όπου πλανόδιοι μουσικοί παίζουν από κλασική μουσική μέχρι ρεμπέτικα.

Με μία καινούργια ορχηστρική σύνθεση επιστρέφει η Ελεονόρα Μανόνα μέσα από το μουσικό της πρότζεκτ Nora’s Cinematic, με σκοπό να διηγηθεί άλλη μία ιστορία με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά έναν «Ποδηλάτη».

Σε ποια τοποθεσία; Σίγουρα στη μεγάλη πόλη καθώς το θέμα ολόκληρου του δίσκου που ετοιμάζει η Ελεονόρα Μανόνα είναι η πόλη και οι χαρακτήρες της.

Σε ποια χώρα; Σίγουρα στην Ελλάδα αφού για πρώτη φορά επιλέγει στη σύνθεσή της να κυριαρχεί το μπουζούκι, κάτι που δίνει στο κομμάτι μία ελληνική απόχρωση.

Διαφήμιση

«Ποδηλάτης». Σίγουρα τον έχεις δει. Σκέφτηκες άραγε πού πάει και αν κάποιος τον περιμένει; Αν τρέχει για να ξεφύγει από τα άγχη του ή από τα άγχη των άλλων;

Η σύνθεση σαν τον ποδηλάτη περνάει από έναν δρόμο όπου πλανόδιοι μουσικοί παίζουν από κλασική μουσική μέχρι ρεμπέτικα.

Είναι αυτός ο δρόμος που πάντα θα σου επιτρέπει να ξεφύγεις έστω για λίγο από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, να χαμογελάσεις, να αισθανθείς, να θυμηθείς το πρώτο παιδικό σου ποδήλατο, αυτό που τον κόσμο όλο ήθελες να γυρίσεις.

Και τώρα που έμαθες να ισορροπείς, τώρα που δε φοβάσαι μην ανησυχήσει η μαμά, μπορείς με ένα ποδήλατο να βρεις την ελευθερία στην πόλη;

Οι Nora’s Cinematic συστήθηκαν το 2017 μέσα από την πρώτη δισκογραφική δουλειά της Ελεονόρας Μανόνα με τίτλο «Somewhere i».

Αυτή τη δύσκολη εποχή νέοι καλλιτέχνες όπως η Ελεονόρας Μανόνα δεν το βάζουν κάτω και προσπαθούν να ανανεώσουν την ελληνική δισκογραφία. Οι ελληνικοί ορχηστρικοί δίσκοι σπανίζουν και οι Nora’s Cinematic φιλοδοξούν να μας δώσουν πολλούς.

Ο «Ποδηλάτης» της Ελεονόρας Μανόνα κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

ΠΗΓΗ