Η εμφάνιση της Κύπρου και του Andrew Lambrou στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2023.

Ο Αndrew Lambrou ανέβηκε στη σκηνή του M&S Bank Arena, στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου στον Δεύτερο Ημιτελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision την Πέμπτη 10 Μαΐου και ερμήνευσε το τραγούδι «Break A Broken Heart» με το οποίο εκπροσωπεί την Κύπρο.

Ο Αυστραλός τραγουδιστής κυπριακής καταγωγής Αndrew Lambrou εμφανίστηκε μόνος του στη σκηνή.

Φορούσε ένα μαύρο σύνολο Dante Men, χωρίς μανίκια με ανοιχτό ντεκολτέ. Στον λαιμό του κρεμόταν ο σταυρός που του χάρισε η αγαπημένη του γιαγιά, ενώ στο χέρι του φορούσε τον βραχιόλι που του χάρισε το ΡΙΚ, για καλή τύχη.

Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του Αndrew Lambrou, στη LED οθόνη εναλλασσόταν ένας καταρράκτης και ένα πύρινο τοπίο με τεράστιες φλόγες. Φυσικά, η εμφάνιση περιείχε και πυροτεχνήματα, ενώ υπήρχαν και οι πρώτες αληθινές φλόγες στη σκηνή της Eurovision 2023.

Το «Break A Broken Heart» είναι μία δυναμική μπαλάντα που υπογράφουν οι διεθνείς δημιουργοί Thomas Stengaard, Marcus Winther-John, Jimmy Jansson και Jimmy Joker Thornfeldt.

Είναι ένα τραγούδι για τις σχέσεις που τελειώνουν με μια πληγωμένη καρδιά, αλλά τελικά μπορεί κάλλιστα να μας ωθήσουν να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, ακόμα πιο δυνατοί.

Ο Jimmy Jansson είναι ένας Σουηδός τραγουδοποιός και παραγωγός που έχει συμμετάσχει με πολλά τραγούδια στους εθνικούς τελικούς για την Eurovision όπως η Σουηδία (Melodifestivalen), η Δανία και άλλες. Έχει γράψει τραγούδια για πολλά γνωστά ονόματα όπως η Έλενα Παπαρίζου, η Margaret, o Robin Bengtsson, o Eric Saade, Lisa Ajax, Anna Bergendahl κ.ά.

Ο Thomas Stengaard είναι ένας Δανός τραγουδοποιός και παραγωγός, γνωστός στο χώρο της Eurovision από το νικητήριο τραγούδι της χώρας του «Only Teardrops» με την Emmelie de Forest το 2013.

Έχει γράψει τραγούδια για καλλιτέχνες όπως οι Adel Tawil, Alvaro Soler, Carpark North, Cisilia, The Baseballs, Leslie Clio, TVXQ and Exile και έχει συμμετάσχει στην ομάδα δημιουργίας τραγουδιών της Eurovision όπως το «El Diablo» (Κύπρος, 2021).

O Marcus Winther-John είναι ένα Δανός τραγουδιστής, συνθέτης και κιθαρίστας που έχει συνεργαστεί με γνωστούς Δανούς και Σουηδούς καλλιτέχνες, όπως οι Christopher και Robin Bengtsson.

ΠΗΓΗ