Δείτε την εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής με την Αμάντα Γεωργιάδη στον τελικό της Eurovision 2022.

Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord έδωσε τον καλύτερο εαυτό της ερμηνεύοντας το τραγούδι «Die Together» στον τελικό για τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το «Die Together» είναι μια ατμοσφαιρική μπαλάντα, η οποία ξεκινάει με τα όμορφα φωνητικά της Αμάντας Γεωργιάδη και μια μίνιμαλ παραγωγή. Το τραγούδι στη πορεία χτίζεται καθώς το συναίσθημα κυριεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του.

Η Αμάντα Γεωργιάδη ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision και κατάφερε να απογειώσει κάθε λέξη της μέσα σε ένα εκτυφλωτικό φως, τραγουδώντας για μία σχέση που πεθαίνει.

Μέσα από παύσεις εκκωφαντικές που περιγράφουν τον απόηχο μιας ερωτικής ιστορίας, φανερώθηκε το τρίπτυχο της μοναξιάς και της έλλειψης ενός χωρισμού, αλλά και της φθοράς, που αμβλύνεται με το χρόνο. Και όλα αυτά κατέληξαν ένα υπέροχο φως.

Η λιτή αλλά ταυτόχρονα ευρηματική σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού.

Η γρήγορη εναλλαγή των ακτίνων του φωτός που εστιάζει στα μάτια της ερμηνεύτριας, μέσα από τα οποία ζωντανεύει επί σκηνής μια αληθινή ιστορία απόλυτης αγάπης, συνθέτουν ένα ονειρικό θέαμα υψηλής αισθητικής, που κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές, ήδη, από τη βραδιά του Α’ Ημιτελικού και χάρισε στην Αμάντα Γεωργιάδη το εισιτήριο για τον τελικό.

Η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά για την αποτύπωση της συγκεκριμένης ιδέας και συνεργάστηκε με ομάδα από εξαιρετικούς επαγγελματίες.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σίλια Κριθαριώτη επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας Γεωργιάδη, o Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού. Με την ελληνική αποστολή συνεργάστηκε ο visual artist Nicholas Cοbb μαζί με ομάδα Ουκρανών καλλιτεχνών.

ΠΗΓΗ