«Το Χωριό» είναι το προσωπικό συμπέρασμά της Μαρίζας Ρίζου μετά τη διαδρομή των τελευταίων μηνών.

Η Μαρίζα Ρίζου παρουσιάζει το νέο άλμπουμ της με τίτλο «Το Χωριό».

Καταφθάνει στα χέρια σας σήμερα ένας δίσκος ημερολογιακός. Κανένα τραγούδι δεν είναι κατασκευασμένο ή με σκοπό και σκέψη.

Η Μαρίζα Ρίζου ηχογράφησε live τα τραγούδια στο στούντιο με τους μουσικούς και οι περισσότερες φωνές είναι κρατημένες από τις πρώτες λήψεις -κι ας έχουν λάθη- γιατί βρίσκεται εκεί η ενέργεια, η αγάπη και η σχέση τόσων χρόνων με αυτούς τους ανθρώπους που είναι για πολύτιμοι για εκείνη.

Σε όλα τα τραγούδια τη μουσική και τους στίχους υπογράφει η Μαρίζα Ρίζου, εκτός από το τραγούδι «Τόσα Φιλιά», το οποίο υπογράφουν σε μουσική και στίχους ο Κώστας Λειβαδάς και η Αγλαΐα Σφήκα, αντίστοιχα.

«Δεν ήθελα να έχει “τον ήχο του” ο δίσκος», τονίζει η Μαρίζα Ρίζου.

Ήθελε να έχει τον ήχο του και την ύπαρξή του το κάθε τραγούδι. Προσπάθησε να δώσει στο καθένα ό,τι ένιωθε  πως ζητούσε. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι το προσωπικό συμπέρασμά της μετά τη διαδρομή των τελευταίων μηνών: «Το Χωριό».

«Το χωριό μας είναι πραγματικά σημαντικό.  Αντιλαμβάνομαι τον καθέναν μας σαν την Ακρόπολη του εαυτού του που έχει γύρω τα Αναφιώτικα. Το χωριό», εξηγεί η Μαρίζα Ρίζου.

«Άλλοι μένουν πιο κοντά, άλλοι πιο μακριά, από κάποιους θέλουμε και μπορούμε να ζητήσουμε κάτι, αλλού να δώσουμε κάτι άλλο, όμως πιστεύω πως ό,τι κι αν συμβαίνει στις ζωές μας, δεν έχει κανένα νόημα αν δεν το μοιραζόμαστε. Θα μου πεις, σιγά την ανακάλυψη ρε Μαρίζα», προσθέτει.

Όμως όταν κάτι το συναντάμε ψυχικά και όχι μόνο εγκεφαλικά, βγάζει επιτέλους τόσο νόημα που έχουμε την αίσθηση μιας πρωτοφανούς ανακάλυψης που θέλουμε να βγούμε έξω και να την ουρλιάξουμε να τη μάθουν όλοι. Ακόμα και αν την ήξεραν ήδη.

«Νιώθω ευγνώμων που έχω το χωριό μου και που περνάμε ο ένας δίπλα στον άλλον τα δικά του τούνελ, πορευόμενοι με επιμονή και πίστη στην ομορφιά που είναι ασύλληπτη, συγκινητική και πανταχού παρούσα», καταλήγει η Μαρίζα Ρίζου.

Το νέο άλμπουμ «Το Χωριό» της Μαρίζας Ρίζου κυκλοφορεί από τη Walnut Entertainment Greece.

Βρείτε επίσης το άλμπουμ στο Spotify παρακάτω.

ΠΗΓΗ