Η Μαρίζα Ρίζου σε ρόλο – έκπληξη.

Ζωντανή μουσική, χορό, σάτιρα, stand up comedy και μία ξεχωριστή καλεσμένη σε ρόλο – έκπληξη, τη Μαρίζα Ρίζου, θα απολαύσετε στο νέο επεισόδιο της μουσικής κωμωδίας με στοιχεία σαρωτικής σάτιρας αλλά και μουσικοχορευτικού θεάματος «Τα Νούμερα» του Φοίβου Δεληβοριά, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στις 22:00 στην ΕΡΤ1.

Ο Φοίβος και ο Τζόναθαν (Μιχάλης Σαράντης) καλούν τη Μαρίζα Ρίζου στη «Μάντρα».

Ο Θανάσης (Θανάσης Αλευράς) όμως, που μόλις έχει ξεκινήσει σπουδές Ιστορίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ανακαλύπτει –ή πιστεύει πως ανακαλύπτει– κάτι παράξενο (και ενδεχομένως φρικτό) που την αφορά.

Στο μεταξύ, ο Φοίβος κλείνεται για πολλές ώρες σε ένα ασανσέρ με τον Μενέλαο (Γιάννης Καρακατσάνης) και αναγκάζονται επιτέλους να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον. Ο Τζόναθαν φεύγει από το σπίτι της Δανάης (Άλκηστις Ζιρώ) θεωρώντας πως εκείνη τον απατά με τον Φοίβο.

Ο Ζερόμ (Ζερόμ Καλούτα) αποφασίζει να εξομολογηθεί τον έρωτά του στην Κίρμπυ (Άννη Θεοχάρη) και ο Παντελής (Θανάσης Δόβρης) είναι απολύτως πεπεισμένος πως η Μαρίζα Ρίζου «καίγεται» για εκείνον.

Όλα θα λυθούν, όπως πάντα, με ένα live – λίγο πιο «αιμοβόρο» από ό,τι συνήθως.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο Φοίβος (Φοίβος Δεληβοριάς), 45άρης τραγουδιστής – τραγουδοποιός, που οι μέρες της επιτυχίας του έχουν περάσει, έχει ένα επίμονο όνειρο: να αναστήσει το βαριετέ, να ξαναφέρει στη μόδα αυτό που πέτυχε κάποτε ο Αττίκ με τη «Μάντρα», σε πείσμα των καιρών και όσων επιτάσσουν οι νέες μουσικές μόδες.

Ο παλαιάς κοπής παραγωγός Σάκκαρης (Γιάννης Μπέζος) του δίνει τη δυνατότητα να το κάνει και μάλιστα εκεί ακριβώς που βρισκόταν κάποτε η «Μάντρα».

Καταφέρνει και μαζεύει γύρω του ανορθόδοξη καλλιτεχνική ομάδα από διάφορα «νούμερα» του θεάματος: τον εμμονικό ηθοποιό-μίμο και άσο των μεταμφιέσεων Θανάση (Θανάσης Αλευράς), τον μισάνθρωπο stand up κωμικό Χάρη Γαμμάτο (Χάρης Χιώτης), τη νεαρή σερβιτόρα – τραγουδίστρια Δανάη (Άλκηστις Ζιρώ), τη φεμινίστρια χορεύτρια μπουρλέσκ Κίρμπυ (Άννη Θεοχάρη) και τον βουβό μάγο Άλεξ (Aλέξανδρος Χωματιανός).

Λίγο πριν από την πραγμάτωση του σχεδίου, όμως, ο Σάκκαρης πεθαίνει απροσδόκητα και την επιχείρηση αναλαμβάνει ο γιος του Τζόναθαν (Μιχάλης Σαράντης), σπουδαγμένος στο Λονδίνο, ταγμένος στο να βγαίνουν τα οικονομικά «νούμερα» και απολύτως εχθρικός σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό όραμα.

Ο Φοίβος, παρά τα εμπόδια, εξασφαλίζει τη συμμετοχή διάσημων γκεστ από τον μουσικό χώρο, που όμως ο καθένας έχει τις δικές του ιδιοτροπίες. Ποια «νούμερα», τελικά, θα υπερισχύσουν; Ο Φοίβος, το όραμά του, η ομάδα και οι καλεσμένοι του ή ο Τζόναθαν και οι new age επιχειρηματικές εμμονές του;

Σε όλα αυτά καταλυτικό ρόλο παίζουν η δυναμική stage manager της «Μάντρας» Έλσα (Βάσω Καβαλιεράτου), ο λαϊκός, θυμόσοφος τεχνικός Παντελής (Θανάσης Δόβρης), η πρώην γυναίκα του Φοίβου Ξένια (Αλεξάνδρα Ταβουλάρη), η 10χρονη κόρη του (Έβελυν Λύτρα), καθώς και δυο ημίτρελοι μπαρμπέρηδες που έχουν κουρείο ακριβώς δίπλα στη «Μάντρα» (Σπύρος Γραμμένος, Ζερόμ Καλούτα).

Νέμεσις, αλλά και απροσδόκητος σύμμαχος του Φοίβου ο Μενέλαος (Γιάννης Σαρακατσάνης), νυν σύντροφος της γυναίκας του και δικηγόρος – συγγραφέας – μπλόγκερ – δημιουργός απλικέισιον – ινφλουένσερ – εφευρέτης – σεφ και γενικώς εκνευριστικός και «τέλειος».

ΠΗΓΗ