Η Μαρίνα Σάττι ζει και καταγράφει όλα όσα ορίζουν τη ζωή στο μικρό χωριό Φλάμπουρο των Σερρών.

Η Μαρίνα Σάττι υψώνει «Flabouro» και κλείνει τον κύκλο του άλμπουμ της «YENNA».

Ένα «μικρομηκάδικο» μουσικό ντοκιμαντέρ – οδοιπορικό στο χωριό Φλάμπουρο των Σερρών, με τη μοναδική αισθητική μιας πολυσχιδούς καλλιτεχνικής προσωπικότητας, που, πατώντας γερά στην παράδοση, βρίσκει απρόβλεπτους τρόπους να την κρατάει ζωντανή και να την εξελίσσει

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού άλμπουμ της «YENNA», η Μαρίνα Σάττι ολοκληρώνει τον μεγάλο αυτό δημιουργικό κύκλο παραδίδοντας το «Flabouro».

Διαφήμιση

Το «Flabouro» είναι ένα τρυφερό μουσικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Santiago Perpén, που τη βρίσκει στο χωριό Φλάμπουρο των Σερρών να εξερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την ανθρωπογεωγραφία του.

Βαδίζοντας σταθερά στα χνάρια του «YENNA», ενός άλμπουμ που αποτυπώνει τις πρωτόγονες δονήσεις της ελληνικής υπαίθρου, εμπνευσμένες από τα άγρια βουνά και την απέραντη θάλασσα της Μεσογείου, η πολυσχιδής Μαρίνα Σάττι, που βρέθηκε εκεί για να ηχογραφήσει το «Μοιρολόι», ζει και καταγράφει όλα όσα ορίζουν τη ζωή στο μικρό αυτό χωριό.

«Το καλοκαίρι του 2021, κάποιους μήνες αφού γυρίσαμε το video clip του “Πάλι” στη Μαυροθάλασσα – και όσο ήμουν ακόμα στα τελευταία δημιουργικά στάδια ολοκλήρωσης του “ΥΕΝΝΑ” –, επιστρέψαμε στις Σέρρες, στο μικρό γειτονικό χωριό Φλάμπουρο», θυμάται η Μαρίνα Σάττι.

«Πήγαμε εκεί με κάποιους φίλους μου από την Ήπειρο και από την Αθήνα για τον Δεκαπενταύγουστο, για διακοπές αλλά και για να ηχογραφήσω μαζί με τους Καρακωστάδες το “Μοιρολόι”. Τελικά μείναμε μια εβδομάδα εκεί μαζί με τους ανθρώπους στο χωριό, φάγαμε, ήπιαμε, τραγουδήσαμε, γλεντήσαμε, χορέψαμε…», συνεχίζει.

Αρκετές εικόνες από εκείνη την εβδομάδα στο Φλάμπουρο κινηματογραφήθηκαν και, τελικά, ηχογραφήθηκαν και άλλα, πολλά περισσότερα, από εκείνο το ένα τραγούδι.

«Έναν χρόνο ακριβώς μετά την κυκλοφορία του πρώτου μου δίσκου, έτσι, για να κλείσει αυτός ο κύκλος και πριν προχωρήσω στα επόμενα, σας χαρίζω αυτό το βίντεο – μίνι ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τη μεγαλύτερη έμπνευσή μου κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του “ΥΕΝΝΑ” – τους ανθρώπους κι αυτό που αφήνουν πίσω τους όταν βρίσκονται όλοι μαζί: την παράδοση», καταλήγει η Μαρίνα Σάττι.

ΠΗΓΗ