Μία μοναδική παράσταση για τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Λοΐζου.

Λένε ότι Μάνος Λοΐζος πέθανε πριν 40 χρόνια στις 17 Σεπτεμβρίου 1982 στη Μόσχα. Δεν είναι αλήθεια.

Ο Μάνος Λοΐζος κατάφερε, με μόλις δέκα δίσκους που κυκλοφόρησαν όσο ζούσε μαζί μας και ακόμα δύο που εκδόθηκαν όσο ζούσε μακριά μας, να αφήσει στη μνήμη και στην καρδιά μας ένα από τα πιο ισχυρά αποτυπώματα όσον αφορά στο ελληνικό τραγούδι.

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τιμώντας τη μνήμη του τη σημαδιακή αυτή χρονιά, γιορτάζουν την επέτειο της γέννησής του με μία μοναδική παράσταση στο ιστορικό Θέατρο Ακροπόλ το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Επιλέγουν από το σύνολο των κύκλων τραγουδιών του αυτά που αγάπησαν περισσότερο  και αγκαλιάζουν το ανεκτίμητο αυτό  ρεπερτόριο που παρότι πέρασαν 50 χρόνια εξακολουθεί  να παραμένει ζωντανό, να γράφει νέες ιστορίες και να χαράζει νέους δρόμους.

Η διακεκριμένη ερμηνεύτρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά εμφανίζεται σπάνια, αλλά η κάθε φορά που προτείνει μία ολοκληρωμένη παράσταση μένει πραγματικά αξέχαστη.

Έτσι φέτος ξεκινώντας από την Κύπρο, όπου διαμένει μόνιμα, με τέσσερις sold out παραστάσεις αφιερωμένες στον κυπριακής καταγωγής Μάνο Λοΐζο, έρχεται στην Αθήνα πιστεύοντας ότι η αναδρομή στο τόσο σημαντικό έργο του συνθέτη αλλά και το λόγο των πιο καίριων στιχουργών της εποχής, αποτελεί ουσιαστική κατάθεση  της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και υπενθύμιση στους νεότερους της διαχρονικότητας του μουσικού έργου.

Ο Απόστολος Ρίζος, που συμπράττει ισότιμα, από τους πιο αξιόλογους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς, έχει ασχοληθεί με προσήλωση και αγάπη πολλά χρόνια με το έργο του Μάνου Λοΐζου. Έχει ενορχηστρώσει και ηχογραφήσει ξανά με σύγχρονη ματιά πολλά από τα τραγούδια του και τα έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία πολλές φορές.

Στην παράσταση «Με Φάρο Το Φεγγάρι» τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Η παράσταση  θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

«Με Φάρο Το Φεγγάρι»
Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος
τραγουδούν Μάνο Λοΐζο

Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11,, Αθήνα

Σάββατο 22 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr.

ΠΗΓΗ