Η «Προσευχή» της Χάρις Αλεξίου που συγκίνησε στο φινάλε του «Maestro».

Η «Προσευχή» της Χάρις Αλεξίου, που ακούσαμε για πρώτη φορά στον δίσκο «Οδός Νεφέλης ‘88» το 1995, έρχεται ξανά στο σήμερα να μας αγκαλιάσει μέσα από την επιτυχημένη σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για το Mega.

Το τραγούδι που άκουγε ο δημοφιλής σκηνοθέτης και σεναριογράφος γράφοντας τη σειρά, του έδωσε έμπνευση για τον ρόλο της Χάρις Αλεξίου.

Την «Προσευχή», σε μουσική και στίχους της ίδιας της αγαπημένης ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού, είχαμε τη χαρά να την απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Maestro» κλείνοντας μοναδικά τον πρώτο κύκλο.

Το τραγούδι αγαπήθηκε ξανά από το κοινό μετά την εμφάνιση στο φινάλε της σειράς «Maestro», όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι βρίσκεται στο No. 18 των μουσικών τάσεων του YouTube για την Ελλάδα καθώς και στο No. 12 του ελληνικού chart του Shazam.

Στις 19 Δεκεμβρίου το «Maestro» ξεκίνησε το ταξίδι του στο Netflix και έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που εντάχθηκε στη δημοφιλή πλατφόρμα, έχοντας ήδη καταλάβει την πρώτη θέση του ελληνικού Top 10 chart στην υπηρεσία streaming.

Δείτε τη σκηνή από το φινάλε του «Maestro» με το τραγούδι «Προσευχή» εδώ:

Στη σειρά «Maestro», η αγαπημένη ερμηνεύτρια εμφανίζεται στον ρόλο της «Χάρις».

Είναι η μητέρα της Σοφίας (Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου). Είναι η ήρεμη δύναμη του σπιτιού και αυτή που γνωρίζει τα πάντα για όλη την οικογένεια. Είναι ελεύθερο πνεύμα, έχει χιούμορ και είναι ετοιμόλογη. Κοντράρεται με την κόρη της, Σοφία, και έχει αδυναμία στα εγγόνια της.

Η Χάρις είχε ταλέντο στο τραγούδι, αλλά δεν κατάφερε να τραγουδήσει ποτέ. Έμεινε στο νησί αφήνοντας πίσω τα όνειρά της και θέλει η Κλέλια (Κλέλια Ανδριολάτου) να μην κάνει το ίδιο λάθος. Το φεστιβάλ και ο Ορέστης (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) την επηρεάζουν ανοίγοντάς της μία νέα πόρτα.

Ακούστε ολόκληρο το τραγούδι «Προσευχή» της Χάρις Αλεξίου, το οποίο κυκλοφορεί από την Cobalt Music παρακάτω.

ΠΗΓΗ