Δείτε φωτογραφικό υλικό από την πρώτη πρόβα της Αμάντας Γεωργιάδη στη σκηνή της Eurovision. 

Η Αμάντα Γεωργιάδη (Amanda Tenfjord) ανέβηκε στη σκηνή του «PalaOlimpico» του Τορίνο την Κυριακή 1 Μαΐου για την πρώτη πρόβα του τραγουδιού «Die Together», με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το «Die Together» είναι μια ατμοσφαιρική μπαλάντα, η οποία ξεκινάει με τα όμορφα φωνητικά της τραγουδίστριας και μια minimal παραγωγή. Το τραγούδι στη πορεία χτίζεται καθώς το συναίσθημα κυριεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του.

Η Amanda τραγουδάει για μια σχέση, η οποία πεθαίνει. Ωστόσο αναρωτιέται για το ενδεχόμενο να αποχωριστεί αυτή τη ζωή ταυτόχρονα με τον αγαπημένο της.

«Η σκηνογραφία της συμμετοχής της Ελλάδας είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision.

Μόνο η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή με ένα μακρύ, ασημί-λευκό φόρεμα, περιτριγυρισμένη από πεσμένες, άδειες καρέκλες σε ένα μπλε φόντο, ενώ υπάρχει μια ηχώ στη φωνή της που προκαλεί ρίγη.

Η Αμάντα Γεωργιάδη έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, η οποία της έδωσε το καλλιτεχνικό επίθετό της.

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος στον Πρώτη Ημιτελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Τρίτη 10 Μαΐου, όπου θα διεκδικήσει ένα από τα δέκα εισιτήρια για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου 14 Μαΐου.

Κατόπιν απόφασης της παραγωγής, η Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστεί στην 15η θέση του ημιτελικού. Δείτε τη σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στους δύο ημιτελικούς της Eurovision 2022 εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγνωστικά είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για την ελληνική συμμετοχή, την οποία κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις της δεύτερης πεντάδας του τελικού.

Φωτογραφίες

ΠΗΓΗ