Ο εκπρόσωπος της Κύπρου, Andrew Lambrou, έκανε την πρώτη πρόβα του στη σκηνή της Eurovision 2023 με το τραγούδι «Break A Broken Heart».

Με την κυπριακή συμμετοχή και τον Andrew Lambrou ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του προγραμματισμένων προβών στο M&S Bank Arena του Λίβερπουλ το βράδυ της Δευτέρας 1 Μαΐου, ενόψει των ημιτελικού του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η Κύπρος, την οποία θα εκπροσωπήσει ο Αυστραλός τραγουδιστής κυπριακής καταγωγής Andew Lambrou με το τραγούδι «Break A Broken Heart», θα είναι η έκτη κατά σειρά χώρα που θα ανέβει στη σκηνή στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision, την Πέμπτη 11 Μαΐου.

Το «Break A Broken Heart» είναι μία δυναμική μπαλάντα που υπογράφουν οι διεθνείς δημιουργοί Thomas Stengaard, Marcus Winther-John, Jimmy Jansson και Jimmy Joker Thornfeldt.

Διαφήμιση

Είναι ένα τραγούδι για τις σχέσεις που τελειώνουν με μια πληγωμένη καρδιά, αλλά τελικά μπορεί κάλλιστα να μας ωθήσουν να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, ακόμα πιο δυνατοί.

Ο Jimmy Jansson είναι ένας Σουηδός τραγουδοποιός και παραγωγός που έχει συμμετάσχει με πολλά τραγούδια στους εθνικούς τελικούς για την Eurovision όπως η Σουηδία (Melodifestivalen), η Δανία και άλλες. Έχει γράψει τραγούδια για πολλά γνωστά ονόματα όπως η Έλενα Παπαρίζου, η Margaret, o Robin Bengtsson, o Eric Saade, Lisa Ajax, Anna Bergendahl κ.ά.

Ο Thomas Stengaard είναι ένας Δανός τραγουδοποιός και παραγωγός, γνωστός στο χώρο της Eurovision από το νικητήριο τραγούδι της χώρας του «Only Teardrops» με την Emmelie de Forest το 2013.

Έχει γράψει τραγούδια για καλλιτέχνες όπως οι Adel Tawil, Alvaro Soler, Carpark North, Cisilia, The Baseballs, Leslie Clio, TVXQ and Exile και έχει συμμετάσχει στην ομάδα δημιουργίας τραγουδιών της Eurovision όπως το «El Diablo» (Κύπρος, 2021).

O Marcus Winther-John είναι ένα Δανός τραγουδιστής, συνθέτης και κιθαρίστας που έχει συνεργαστεί με γνωστούς Δανούς και Σουηδούς καλλιτέχνες, όπως οι Christopher και Robin Bengtsson.

Φωτογραφίες

ΠΗΓΗ