Η Αντωνία Καούρη είναι μαζί με τη Μαρία Μαραγκού υποψήφιες να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Eurovision 2023 με το ντουέτο «Shout Out».

Η Αντωνία Καούρη μίλησε για την υποψηφιότητά της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023 και το θέμα του τραγουδιού της.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ στις 28 Δεκεμβρίου, στην τελική φάση της ψηφοφορίας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision 2023 έχουν περάσει επτά τραγούδια, μεταξύ των οποίων και το «Shout Out» της Μαρίας Μαραγκού και της Αντωνίας Καούρη.

Η Αντωνία Καούρη εμφανίστηκε στην εκπομπή «Breakfast@Star» και μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένη που βρίσκεται στα επικρατέστερα τραγούδια για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή Eurovision και αποκάλυψε και πώς δημιουργήθηκε η ιδέα του ντουέτου μαζί με τη Μαρία Μαραγκού.

«Η συνεργασία μου με τη Μαρία ήταν ιδέα της εταιρείας μας, που το βρίσκω πάρα πολύ καλό. Είχα στείλει και ένα άλλο τραγούδι δικό μου. Δεν με πείραξε που δεν πήγα μόνη μου γιατί η Μαρία είναι εξαιρετικό παιδί», είπε.

Η Αντωνία Καούρη αποκάλυψε επίσης το θέμα του τραγουδιού τους και εξήγησε ότι το «Shout Out» στέλνει ένα πολύ ωραίο και ιδιαίτερο κοινωνικό μήνυμα που αφορά πολλούς από εμάς.

«Δεν πιστεύω ότι εγώ και η Μαρία είμαστε οι καταλληλότερες για να πάμε στον διαγωνισμό, δεν είμαι εγώ αυτή που θα το κρίνω. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι έχω κάτι ξεχωριστό», σχολίασε.

«Το τραγούδι μας είναι πολύ ιδιαίτερο, έχει κοινωνικό κομμάτι, βγάζει μία νοσταλγία, είναι σαν να είναι από άλλη εποχή. Το σκηνοθετικό κομμάτι δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα», συνέχισε.

Κλείνοντας, η Αντωνία Καούρη σημείωσε ότι δεν τη φοβίζει ο ανταγωνισμός και ανέφερε ότι αν δεν επιλεχθεί, θα προσπαθήσει ξανά να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, ενώ τόνισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιλογή της ΕΡΤ και του κοινού.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ τον Μάιο του 2023 θα αναδειχθεί από την ψηφοφορία των 70 μελών της Επιτροπής Κοινού, που για πρώτη φορά συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία επιλογής και από την αντίστοιχη ψηφοφορία της επταμελούς Επιτροπής της ΕΡΤ.

Θα υπάρχει συντελεστής βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ