Όσα έγιναν στην εκδήλωση της ΕΡΤ για την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision του 2023.

Θετική ενέργεια, ζεστές ευχές, μία unplugged έκπληξη και η υπόσχεση που έδωσε ο Victor Vernicos ότι «δεν μας σταματάει τίποτα, θα κάνουμε το καλύτερο», άφησαν ιδιαίτερο αποτύπωμα στο meet-and-greet της ελληνικής αποστολής της ΕΡΤ, λίγες εβδομάδες πριν τον 67ο Διαγωνισμό Τραγούδι της Eurovision στο Λίβερπουλ.

Σε έναν κατάμεστο χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων MME, καθώς και των δυο σωματείων φίλων του διαγωνισμού, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Έλληνα εκπρόσωπο.

Παρευρέθηκαν επίσης οι δύο σχολιάστριες του φετινού διαγωνισμού για την Ελλάδα, Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά, αλλά και ο Κωνσταντίνος Ρήγος, που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια της σκηνικής παρουσίασης του τραγουδιού και ο Γιώργος Σεγρεδάκης, που έχει τη συνολική ενδυματολογική επιμέλεια του Victor Vernicos ως και το Λίβερπουλ.

Διαφήμιση

Τη συνάντηση γνωριμίας τίμησαν με την παρουσία τους από τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, η Valerie Benguiat, Πρώτη Γραμματέας Πολιτικού Τμήματος και η Μελίνα Βασιλειάδη, Communications and Political Support Officer.

Ταλαντούχο και αποφασισμένο χαρακτήρισε τον Victor Vernicos, η Μαρία Κοζάκου υπογραμμίζοντας ότι η Eurovision ήταν παιδικό όνειρο για τον 16χρονο εκπρόσωπο της Ελλάδας, που έγινε πέρυσι στόχος και φέτος πραγματικότητα.

Η Τζένη Μελιτά στάθηκε στο ιδιαίτερο μήνυμα του «What They Say», που θα τραγουδήσει ο Victor Vernicos στη σκηνή της Eurovision στο Λίβερπουλ, καλώντας όχι μόνο τους νέους της γενιάς του, αλλά και όλους μας, να ακούμε τα συναισθήματά μας, να τα αποδεχόμαστε και να τα μοιραζόμαστε, ξεπερνώντας κάθε δύσκολη στιγμή με τη δύναμη του «μαζί».

Για τις δύο πλευρές του «What They Say», και τη «σκοτεινή» και τη «φωτεινή», μίλησε ο πολυσχιδής διευθυντής του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνος Ρήγος, εξηγώντας ότι στόχος είναι να μεταφέρουν στη σκηνή της Eurovision τον συναισθηματικό κόσμο του Βίκτωρα και το βίωμά του, που τον ενέπνευσε να γράψει τους στίχους και τη μουσική της ελληνικής συμμετοχής, σε τόσο νεαρή ηλικία.

Όσο για τον ίδιο, ο Victor Vernicos τραγούδησε με την αγαπημένη του κιθάρα, γεμίζοντας το χώρο και τις καρδιές με τις μουσικές και τους στίχους των «Winner Takes It All», «Die Together», «Fairytale», ενός δικού του ακυκλοφόρητου τραγουδιού με τίτλο «Brutally Honest With You» και φυσικά του «What They Say».

Ο Victor Vernicos καταχειροκροτήθηκε, όπως ακριβώς και όταν μοιράστηκε μαζί μας, την ισχυρή του πεποίθηση να κυνηγάμε τα όνειρά μας όσο μακρινά ή άπιαστα κι αν φαίνονται στους άλλους.

Φωτογραφίες

ΠΗΓΗ