Η δισκογραφική εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση του μεριδίου αγοράς στο ελληνικό και στο διεθνές ρεπερτόριο.

Η Minos EMI / Universal βρέθηκε στην κορυφή των charts το 2022.

Η Minos EMI, Universal Music Company, η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της χώρας, μονοπώλησε τα ετήσια charts της IFPI για τη χρονιάς που μας πέρασε τόσο στο διεθνές όσο και στο ελληνικό ρεπερτόριο, κυριαρχώντας έτσι στην ελληνική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα στα ετήσια ψηφιακά charts της IFPI για το 2022, η Minos EMI / Universal βρέθηκε στην κορυφή του μεριδίου αγοράς και στο διεθνές και στο ελληνικό ρεπερτόριο με ποσοστά 39,67% και 39,45% αντίστοιχα.

Ακόμα, την κορυφή του Ετήσιου Airplay Chart της MediaInspector κατέκτησε η Αναστασία με το πρώτο single της «Αμαρτίες», ξεπερνώντας σε ραδιοφωνικές μεταδόσεις κατά πολύ τον ανταγωνισμό τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές ρεπερτόριο.

Τέλος, για το 2022 το κορυφαίο σε φυσικές πωλήσεις ελληνικό άλμπουμ της χρονιάς αναδείχθηκε το «Τι Να Λέμε Τώρα» – η μουσική συνάντηση της Ελεωνόρας Ζουγανέλη με τον Σταμάτη Κραουνάκη, που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Μάρτιο.

Από πλευράς μεριδίου αγοράς, η Minos EMI / Universal κατέκτησε την πρώτη θέση με το 59,74% στο Top 100 του Ετήσιου Physical Sales Chart της IFPI για το 2022.

Η Minos EMI / Universal υπόσχεται ένα νέο έτος γεμάτο με ακόμα περισσότερες ανατρεπτικές επιτυχίες και φαίνεται ότι έχουν τοποθετηθεί ήδη οι κατάλληλες βάσεις, με τη δισκογραφική εταιρεία να καταγράφει το εντυπωσιακό μερίδιο του 68,75% στο Albums Sales Chart της IFPI για την πρώτη εβδομάδα του 2023.

Η Minos EMI / Universal αποτελεί την πρώτη δισκογραφική εταιρία σε ποιότητα, πλούτο ρεπερτορίου και μερίδιο αγοράς. Διαθέτει σήμερα τον πλουσιότερο κατάλογο με δεκάδες χιλιάδες τίτλους ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Το δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες (Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου κ.ά.) και τα πιο καυτά ονόματα του σήμερα (Αναστασία, Άσπα, Marseaux, Bloody Hawk κ.ά).

Επίσης, εκπροσωπεί επίσης στην Ελλάδα τους μεγαλύτερους αστέρες του κόσμου σε ένα ευρύ μουσικό πεδίο, από τους Rolling Stones και τους Metallica μέχρι τους Imagine Dragons και από την Taylor Swift, τη Rihanna και τον The Weeknd μέχρι τη Lady Gaga, τη Selena Gomez, τον Justin Bieber και πολλούς άλλους.



ΠΗΓΗ