Θρυλικά λαϊκά τραγούδια που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ελληνική μουσική.

Κυκλοφορεί το digital album «Αυτή Η Νύχτα Μένει» με αγαπημένους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν ορισμένα από τα σπουδαία τραγούδια που έντυσαν την επιτυχημένη ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του Alpha.

Το tracklist περιλαμβάνει θρυλικά λαϊκά τραγούδια, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ελληνική μουσική και παραμένουν διαχρονικά και αγαπημένα – εκλεκτά λαϊκά τραγούδια που διατηρούν αναλλοίωτη τη γοητεία τους.

Το άλμπουμ «ανοίγει» με το τραγούδι των τίτλων αρχής «Αυτή Η Νύχτα Μένει», που έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης και ερμηνεύει με την υπέροχη φωνή της η Γιώτα Νέγκα.

Διαφήμιση

Το τραγούδι παρουσιάζεται σε νέα ενορχήστρωση, την οποία επιμελήθηκε ο Νίκος Κατσίκης, σολίστ του μπουζουκιού και δεξιοτέχνης μουσικός, στενός συνεργάτης του Σταμάτη Κραουνάκη, η οποία προσδίδει μια φρέσκια και συναρπαστική πνοή, διατηρώντας όμως την αυθεντική ουσία.

Τα αγαπημένα λαϊκά τραγούδια ερμηνεύουν δύο εξαιρετικές τραγουδίστριες της νεότερης γενιάς, η Βένια Καραγιαννίδου και η Αφροδίτη Χατζημηνά, οι οποίες δάνεισαν τις φωνές μουσικά στις πρωταγωνίστριες Ηλιάνα Μαυρομάτη (Διαμάντω) και Άννα Μάσχα (Ζέτα).

Συμμετέχει επίσης ο σπουδαίος Στέλιος Διονυσίου, ο οποίος εμφανίστηκε ως guest στη σειρά.

Ξεχωριστή στιγμή αποτελεί το νέο τραγούδι «Οι Μηχανές», σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα, που ερμηνεύει η Έλενα Φερεντίνου.

Το άλμπουμ ολοκληρώνεται με τον μοναδικό Μπάμπη Στόκα να ερμηνεύει με το χαρακτηριστικό μέταλλο της φωνής του το «Μια Ζωή Μέσα Στους Δρόμους», σε μουσική Τάκη Σούκα και στίχους Βασίλη Παπαδόπουλου, που τραγούδησε πρώτη η Χάρις Αλεξίου, το 1985.

Η επιλογή των τραγουδιών που συμπεριλαμβάνονται στο άλμπουμ έγινε με ιδιαίτερη προσοχή για να δώσουν ζωή στις αξέχαστες στιγμές της σειράς και να αναδείξουν την υπέροχη μουσική κληρονομιά της ελληνικής λαϊκής μουσικής

Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο άλμπουμ χαρίζουν τη δική τους μοναδική ερμηνεία σε αυτά τα κλασικά τραγούδια, φέρνοντας μία νέα αίσθηση, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την αυθεντική αξία και τη μαγεία τους.

Το άλμπουμ «Αυτή Η Νύχτα Μένει», σε διεύθυνση παραγωγής Ηλία Μπενέτου, κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Oxygen.

ΠΗΓΗ