Το άλμπουμ «Syndrome» του Λεκτικού Επεξεργαστή κυκλοφόρησε το 2002 και περιείχε δύο συνεργασίες με τον Taki Tsan.

Ο Λεκτικός Επεξεργαστής στις πλατφόρμες streaming.

Ο πρώτος δίσκος «Syndrome» του γνωστού στους λάτρεις της rap σκηνής Λεκτικού Επεξεργαστή επέστρεψε σε ψηφιακή μορφή στις πλατφόρμες streaming, δύο δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του.

Ο Λεκτικός Επεξεργαστής, κατά κόσμον Ανδρέας Μαρνέζος, ήταν Έλληνας ράπερ, tattoo artist, επιχειρηματίας, παραγωγός και ιδρυτής του BarCode Crew (BCC). Ενός crew ανοιχτού όχι μόνο για καλλιτέχνες, αλλά και για αθλητές, tattoo artists etc.

Διαφήμιση

Επένδυσε στο ελληνικό hip hop, ιδρύοντας το Barcode Crew (BCC) το 1998 και δημιουργώντας την πρώτη ανεξάρτητη και underground εταιρεία προώθησης hip-hop παραγωγών με την ονομασία Λεκτικοεπεξεργαστική, η οποία επιβράβευε τους καλλιτέχνες του BCC με συμβόλαια από 10 έως 20%.

Το label αδρανοποιήθηκε με τον θάνατο του Λεκτικού το 2011 και την επιστροφή του έφερε ο γιος του το 2020, ο γνωστός ράπερ Rack.

Ο φημισμένος δίσκος «Syndrome» του Λεκτικού Επεξεργαστή κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε ψηφιακή μορφή και μαζί του φέρνει όλο το legacy του καλλιτέχνη που ζωντανεύει στη μνήμη των θαυμαστών του, ενώ ταυτόχρονα αγγίζει και το πιο νέο κοινό.

Ενώ ο Λεκτικός Επεξεργαστής, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο του 2011 σε ηλικία 41 ετών, ήταν από τους πρωτοπόρους του εγχώριου hip-hop και του τατουάζ, η επαγγελματική πορεία του συχνά επισκιαζόταν από το παρελθόν του σε skinhead ομάδες.

Το «Syndrome» κυκλοφορεί σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες από την Barcode Entertainment και τη Stay Independent για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

ΠΗΓΗ