Ένας ύμνος στην αγάπη.

Η Νάντια Πυθαρά και Πάνος Μπίρμπας δημιουργούν μαζί έναν ύμνο προς την αγάπη με το τραγούδι «Drunken Walls».

Το τραγούδι αυτό, σε μουσική του Πάνου Μπίρμπα και στίχους της Νάντιας Πυθαρά, είναι μία ωδή στη μουσική που υπάρχει σε κάθε συνεύρεση.

Μία ωδή στους θησαυρούς της ροής της, στον θαυμαστό κόσμο που διανοίγεται όταν μοιράζονται δυο άνθρωποι και ο χρόνος μπαίνει σε άρση, ο χώρος διευρύνεται, οι συντεταγμένες όπως τις ήξεραν καταρρέουν και επάνω στην άφεσή τους συντίθεται ένας μαγικός νέος τόπος άπειρων δυνατοτήτων – ο τόπος της αγάπης.

Διαφήμιση

Το τοπίο είναι η νύχτα, με τα λογής φώτα που λαμπυρίζουν μέσα στο σκοτάδι της, η λάμπα του δρόμου, το φωτάκι ενός μπαλκονιού, η αντανάκλασή τους πάνω σε ποτήρια κρασιού, ο ουρανός, η σπίθα στο βλέμμα.

Και μόνοι ήχοι το μουρμουρητό δυο ανθρώπων, νότες και λέξεις, τα βήματα κάποιου περαστικού, τα φύλλα ενός δέντρου που θροΐζουν, ένα ελαφρύ γέλιο, η ροή της σκέψης τους, ο χτύπος της καρδιάς τους.

Η μελωδία της συνύπαρξής τους μέσα στην ησυχία της βραδινής πόλης και η λάμψη της στο σκοτάδι.

Η Νάντια Πυθαρά εξηγεί για το «Drunken Walls»: «Μετά από μία συνάντησή μας, ο Πάνος μού είχε στείλει τη μελωδία του μόνο με μια κιθάρα και το μουρμουρητό του κι επάνω σε αυτό το μουρμουρητό νότα – νότα, σαν να πλέκεται πάνω στη μουσική του μία αλυσίδα από εικόνες κι αισθήσεις, έβαλα τους ήχους των στίχων» και ακόμη ανέφερε «Το να ενωθούν οι φωνές μας ήταν οργανικό».

«Η μουσική είναι πάντα ένας διάλογος, ένας ωραίος διάλογος, ο οποίος όταν λειτουργεί φέρνει μέθη – τη μέθη εκείνη που είναι η αρχή της δημιουργίας, όπου το ένα στοιχείο παρεισφρέει στο άλλο», συνεχίζει.

Η ενορχήστρωση του «Drunken Walls» έχει γίνει από τον Πάνο Μπίρμπα με την ηχογράφηση να έχει ξεκινήσει κατά κύριο λόγο στη δεύτερη καραντίνα σε διάφορα studios με το mastering να ολοκληρώνεται στο SweetSpot Productions Studio από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο.

Ο Πάνος Μπίρμπας, τραγουδιστής και συνθέτης, έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους, το «Mournful» και το «Finchley Road» και βρίσκεται εν όψει της κυκλοφορίας του τρίτου δίσκου του. Είναι, επίσης, η φωνή του americana – country συγκροτήματος Dustbowl.

Η Νάντια Πυθαρά είναι frontwoman του indie rock συγκροτήματός Least Concern, το οποίο έχει κυκλοφορήσει το debut album του «Midnight Blue», το single «Syria» και αυτή την περίοδο ηχογραφεί το νέο EP του. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και ετοιμάζει το πρώτο της προσωπικό μουσικό υλικό.

Ο Πάνος Μπίρμπας και η Νάντια Πυθαρά γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της μουσικής εκπομπής «Volume Sessions» της ΕΡΤ3 το 2018, όπου συμμετείχαν τα συγκροτήματά τους, Dustbowl και Least Concern.

ΠΗΓΗ