Η Ανδρομάχη θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας.

Από την Ανδρομάχη Δημητροπούλου και το τραγούδι «Ela» θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον προσεχή Μάιο στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η ανερχόμενη τραγουδίστρια εκπροσωπείται δισκογραφικά από την Panik Records.

Το «Ela», το οποίο θα ερμηνεύσει στη σκηνή της Eurovision, είναι δημιούργημα μιας ομάδας παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών που αποτελείται από τους Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Η Ανδρομάχη γεννήθηκε το 1995 στο Σίγκεν της Γερμανίας και κατάγεται από τα Λεχαινά της Ηλείας.

Σε ηλικία περίπου 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Μετά το σχολείο άρχισε σπουδές Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα. Το 2015 και σε ηλικία 19 ετών δοκίμασε τις δυνάμεις της στο «The Voice of Greece».

Έκτοτε η Ανδρομάχη μετρά πολύ σημαντικές συνεργασίες και έχει κυκλοφορήσει τραγούδια όπως τα «Βάσανό Μου», «Σ’ Αγαπώ», «Thalassaki», «Να ‘Σουν Ψέμα», «Δεν Σε Διάλεξα», «Δεν Μπορώ» και «Το Φεγγάρι».

Το «Ela» αποκαλύφθηκε πρώτη φορά στην εκπομπή «Όλα Στον Αέρα» του ΡΙΚ, το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου.

Η συμμετοχή της Κύπρου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για το 2022 θα κυκλοφορήσει σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, ενώ την ίδια ημέρα θα κάνει πρεμιέρα και το music video του «Ela».



ΠΗΓΗ