Το «Σε Κάνω Κέφι» αποτελεί προπομπό του δίσκου που ετοιμάζει η Ρία Ελληνίδου με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Ηλία Φιλίππου.

Αυτό το καλοκαίρι η Ρία Ελληνίδου τραγουδά «Σε Κάνω Κέφι».

Η Ρία Ελληνίδου, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, γεννήθηκε τραγουδίστρια. Βλέποντας το έμφυτο ταλέντο της, οι γονείς της, ερασιτέχνες μουσικοί και λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής κυρίως, την έγραψαν στο ωδείο από 5 ετών, όπου παρακολούθησε μαθήματα μουσικών οργάνων, θεωρίας και αρμονίας μουσικής και παραδοσιακής προπαιδείας.

Στη συνέχεια, πέρασε στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε τις σπουδές τις παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, ταμπουρά, βυζαντινής μουσικής και ειδικεύτηκε στα παραδοσιακά κρουστά, ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερα μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού και παραδοσιακών κρουστών.

Το 2005 ίδρυσε με την οικογένειά της το παραδοσιακό συγκρότημα «Γραικοί», με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής δημοτικής μουσικής. Μαζί έκαναν live εμφανίσεις και, το 2020, κυκλοφόρησαν το album «Της Αγάπης Και Του Έρωτα», έναν δίσκο στον οποίο η Ρία Ελληνίδου επιμελήθηκε την παραγωγή.

Η Ρία Ελληνίδου δίνει τώρα απόλυτο μουσικό σύνθημα με ένα δυναμικό τραγούδι με τίτλο «Σε Κάνω Κέφι», που έγραψαν οι πολυπλατινένιοι δημιουργοί Κυριάκος Παπαδόπουλος και Ηλίας Φιλίππου.

Το «Σε Κάνω Κέφι», με τη χαρακτηριστική χροιά και το μοναδικό μπρίο της Ρίας Ελληνίδου, αποτελεί προπομπό του δίσκου που ετοιμάζει η ταλαντούχα τραγουδίστρια με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Ηλία Φιλίππου.

Το single συνοδεύεται από ένα music video που σκηνοθέτησε ο Alex Κωνσταντινίδης και μας μεταφέρει μία ανατρεπτική ερωτική ιστορία, προτρέποντας τον καθένα μας να κάνει… ό,τι του κάνει κέφι.

Εκτός από τα δισκογραφικά βήματά της, που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί από το κοινό, η Ρία Ελληνίδου έχει στο ενεργητικό της έχει επιτυχημένες live εμφανίσεις, τόσο με το πολυμελές συγκρότημα Λωξάντρα όσο και σόλο, ενώ έχει κάνει συνεργασίες με μουσικούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το «Σε Κάνω Κέφι» κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Platinum.

ΠΗΓΗ