Οκτώ μικροί μουσικοί μονόλογοι με τη μορφή τραγουδιών.

Ο Νίκος Ξυδάκης κυκλοφορεί τον νέο δίσκο του «Άσωτος Καιρός» με ερμηνεύτρια τη Βερόνικα Δαβάκη.

Η νέα δισκογραφική πρόταση του Νίκου Ξυδάκη περιέχει 8 συνολικά τραγούδια σε στίχους / ποίηση του Τέλλου Άγρα, της Μαρίτας Αλημίση, του Μάνου Ελευθερίου, του Εμμανουήλ Ζάχου, του Διονύση Καψάλη και του Κώστα Φασουλά.

Μικροί μουσικοί μονόλογοι με τη μορφή τραγουδιών, άλλοτε ερωτικοί, άλλοτε με πειρακτική διάθεση, νοσταλγικοί ή στοχαστικοί, με όργανο τη νέα όσο και οικεία φωνή της Βερόνικας Δαβάκη, συχνά και με την επιβλητική παρουσία του ίδιου του συνθέτη.

Συμμετέχουν με τρόπο καθοριστικό οι Polis Ensemble: Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (πολίτικο λαούτο, κιθάρα), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Θεόδωρος Κουέλης (κοντραμπάσο) και Νίκος Παραουλάκης (νέυ, καβάλ, φλογέρα).

Ο Νίκος Ξυδάκης και η Βερόνικα Δαβάκη παρουσίασαν το πρώτο δείγμα της νέας δισκογραφικής δουλειάς τους στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς με το τραγούδι «Σκοπός Χαμένος», μία μελοποιημένη δημιουργία του Έλληνα ποιητή και δοκιμιογράφου Τέλλου Άγρα.

Ακολούθησε τον περασμένο Μάιο το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου «Άσωτος Καιρός», που αξιοποιεί με τρόπο ιδανικό τον ποιητικό και στοχαστικό λόγο του Διονύση Καψάλη

Το νέο άλμπουμ «Άσωτος Καιρός» του Νίκου Ξυδάκη και της Βερόνικας Δαβάκη κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και τα τραγούδια του είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Βρείτε επίσης το άλμπουμ στο Spotify:

ΠΗΓΗ