Ηπειρώτικα μοιρολόγια, παραδοσιακές μουσικές και θρησκευτικοί ύμνοι έρχονταιστο «Μουσικό Κουτί».

Το πιο γλυκό και εαρινό «Μουσικό Κουτί» ανοίγει τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ετοίμασαν με πολλή τρυφερότητα και αγάπη μια ιδιαίτερη εκπομπή αντλώντας φυσικά έμπνευση από την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στην εκπομπή φιλοξενούνται ο σπουδαίος σολίστας του κλαρίνου και συνθέτης Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο εξαιρετικός ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης και το μουσικό ντουέτο Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.

Διαφήμιση

Στην παρέα έρχονται και η τραγουδοποιός και σολίστ του σαντουριού Λουκία Βαλάση, καθώς και η ερμηνεύτρια Λευκοθέα Φιλιππίδη.

Στη μυσταγωγία της Μεγάλης Τετάρτης συναντιούνται μουσικές και τραγούδια από διαφορετικούς τόπους και εποχές με μελωδίες και ύμνους που προκαλούν ρίγη συγκίνησης.

Η Λευκοθέα Φιλιππίδη εξαιρετική ερμηνεύοντας «Ηπειρώτικο μοιρολόι». Τη συνοδεύει ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος με το κλαρίνο του.

Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος μας καθηλώνει με τους ήχους του κλαρίνου του στον «Υάκινθο» ο Βασίλης Γισδάκης μας θυμίζει με «Το Ταξίδι» τη συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Νίκο Γκάτσο, ενώ η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή μας μαγεύουν με τις υπέροχες διφωνίες τους.

«Rom». Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος παίζει με το κλαρίνο του το ορχηστρικό τραγούδι, από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Υάκινθος».

Καλλιτέχνες από διαφορετικές γενιές και μουσικές διαδρομές ενώνουν τις φωνές τους και μας βοηθούν καθένας με τις μουσικές του να βιώσουμε το κατανυκτικό κλίμα των ημερών.

Ο καταξιωμένος συνθέτης Μάνος Αχαλινωτόπουλος με βαθιές ρίζες στην παράδοση και μια πορεία πολύ πλούσια και ανήσυχη συνεργάστηκε με μουσικούς όλων των ειδών από λαϊκά, έντεχνα και τζαζ σύνολα μέχρι συμφωνικές ορχήστρες.

Ο Βασίλης Γισδάκης ξεκίνησε πολύ νέος κοντά στον Μάνο Χατζιδάκι και ήταν παρών σε όλες τις τελευταίες συναυλίες του συνθέτη και συνεχίζει τη δημιουργική διαδρομή του μέχρι σήμερα.

«Bridge Over Troubled Water». Ο Βασίλης Γισδάκης ερμηνεύει το τραγούδι των Simon & Garfunkel.

H Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, οι δυο αδερφές από την Ξάνθη, μας ταξιδεύουν με τις υπέροχες διφωνίες τους στις μουσικές όλου του κόσμου.

Διαφήμιση

Ηπειρώτικα μοιρολόγια, παραδοσιακές μουσικές και θρησκευτικοί ύμνοι έρχονται στο juke box της εκπομπής. Το «Ederlezi» και το «Bridge Over Troubled Water» συναντούν το «Μια Βοσκοπούλα Αγάπησα» και το «Νύχτα Μαγικιά».

«Μάνα Μου Μάνα» – «Ederlezi». Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ερμηνεύουν μοναδικά τον βυζαντινό ύμνο της Μεγάλης Παρασκευής των Μαρωνιτών του Λιβάνου, σε απόδοση στα ελληνικά του Νίκου Γκάτσου και στη συνέχεια το παραδοσιακό τραγούδι «Ederlezi» σε διασκευή του Goran Bregović.

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι. Ενώ για πρώτη φορά φέτος οι «Φίλοι του Κουτιού» έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τα special επεισόδια της εκπομπής.

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1.

ΠΗΓΗ