Το «Μουσικό Κουτί» συνδυάζει αυτήν την εβδομάδα το ρεμπέτικο και το λαϊκό με το hip-hop.

Ένα περιπετειώδες ταξίδι στο παρελθόν αλλά και μία επιστροφή στο μέλλον ετοίμασε το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 για την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 22:00.

Μια ενδιαφέρουσα μουσική συνάντηση που συνδυάζει το ρεμπέτικο και το λαϊκό με το hip-hop και τη σύγχρονη τραγουδοποιία. O Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Ηλία Παπανικολό ή αλλιώς τον γνωστό ράπερ Εισβολέα και την Ιουλία Καραπατάκη.

Special guests της βραδιάς είναι το συγκρότημα Χατζηφραγκέτα.

Ο Εισβολέας ή Λιάκος ή Ηλίας Παπανικολός είναι ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της hip-hop σκηνής που είναι ενεργός, ανήσυχος και δημιουργικός από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μέχρι σήμερα.

Ξεκίνησε σαν σκληρός ράπερ αλλά πειραματίστηκε και εξελίχθηκε προσθέτοντας λαϊκά ηχοχρώματα στην μουσική του, κάτι που ήταν μία τολμηρή καινοτομία για την σκηνή αυτή.

To 2019 στο άλμπουμ «Λιάκος vs Εισβολέας» πάντρεψε περίτεχνα τη rap με ελληνικές και άλλες μεσογειακές μελωδίες, δίνοντας νέα πνοή στην καριέρα του και επεκτείνοντας τον κύκλο απήχησής του σε ακόμη μεγαλύτερα κοινά.

Στη συνέντευξή του στο «Μουσικό Κουτί», ο γνωστός ράπερ μίλησε και για το πώς κατάφερε να νικήσει τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

«Στο δημοτικό ήταν δυο δάσκαλοι που χρησιμοποιούσαν βία και ύστερα από αυτό εγώ δεν ήθελα και πολύ έδιωξα τελείως από πάνω μου το σχολείο και προτιμούσα να δουλεύω. Το ΔΕΠΥ για την κοινωνία είναι ένα λάθος αλλά από το λάθος μπορεί να προκύψει μία φοβερή ιστορία», ανέφερε.

«Έτσι και εγώ από μικρός έπαιζα με την φαντασία μου, έμπλεκα ιστορίες, ανθρώπους και δράκους, σκεφτόμουν αφηρημένες έννοιες και έτσι έφτιαχνα ένα λεξικό – χάρτη και έπαιζα τυχαία με τις λέξεις και σκεφτόμουν ότι έτσι γράφουν τραγούδια οι έντεχνοι», θυμήθηκε.

Η Ιουλία Καραπατάκη είναι μία από τις πιο εκφραστικές και δυναμικές λαϊκές φωνές της νεότερης γενιάς, που έρχεται στο «Μουσικό Κουτί» δεύτερη φορά για να τραγουδήσει ένα διαφορετικό, πιο δικό της ρεπερτόριο.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς ενώνει τη φωνή της με τον Ηλία Παπανικολό στο «Φύσα Σιωπηλά» και «παντρεύουν» το hip-hop με το λαϊκό και το ρεμπέτικο.

Οι special guests της βραδιάς είναι το γνώριμο, επεισοδιακό και πολυταξιδεμένο ντουέτο Χατζηφραγκέτα που τιμά ξανά με την παρουσία του το «Μουσικό Κουτί» ενόψει και της καλοκαιρινής περιοδείας του με τον Εισβολέα.

Και μπορεί την προηγούμενη φορά ο Βαγγέλης Χατζηγιάννης και ο Πάνος Φραγκιαδάκης να μας ταξίδεψαν σε Αμοργό, Κουφονήσια, Λας Βέγκας και Θιβέτ. τώρα όμως μας πάνε δωρεάν στη Σέριφο.

Επεισοδιακό είναι και το juke box της εκπομπής. Αναπάντεχα μουσικά μπλεξίματα συμβαίνουν και γεννιούνται διασκευές που μόνο η μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» ξέρει να κάνει.

ΠΗΓΗ