Το πιο μελωδικό «Μουσικό Κουτί» ανοίγουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη.

Mια βόλτα στο φεγγάρι μας υπόσχονται ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 22:00.

Ένα απρόβλεπτο και σαγηνευτικό «Μουσικό Κουτί» ανοίγει με την μοναδική και υπέροχη ερμηνεύτρια Έλλη Πασπαλά που μας συστήθηκε μέσα από τις μαγικές μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι και τον ιδιαίτερο ερμηνευτή και τραγουδοποιό Vassiliko, ο οποίος με το συγκρότημα του, τους Raining Pleasure, άφησε ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην αγγλόφωνη ηλεκτρική σκηνή της δεκαετίας του ’90.

Στην παρέα έρχεται και μια νεότατη εξαιρετική φωνή η Δήμητρα Σελεμίδου.

Μια συνάντηση διαφορετικών μουσικών κόσμων. Χατζιδάκις και Paul Anka, Ανατολή και Δύση, παρελθόν και μέλλον, λαϊκά και rock ‘n’ roll. Η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos, εκτός από φίλοι και σημαντικοί ερμηνευτές, μοιράζονται και κοινές μουσικές προτιμήσεις.

«Έχω νιώσει από τον Χατζιδάκι από τα πιο όμορφα χάδια στη ζωή μου. Ήμασταν σε μια ταβέρνα στο Παγκράτι και ξαφνικά μου χάιδεψε το χέρι. Δεν θα το ξεχάσω αυτό όσο ζω», λέει η Έλλη Πασπαλά, η οποία υπήρξε από τα πιο αγαπημένα «παιδιά» του Μάνου Χατζιδάκι.

Η δισκογραφική συνεργασία του ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με την «Πορνογαρφία» και συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια με τη συμμετοχή της στην ηχογράφηση σπουδαίων έργων του.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια διηγείται ιστορίες από την περιπετειώδη διαδρομή της στην μουσική, μιλάει για τα παιδικά της χρόνια στην Νέα Υόρκη και εξηγεί γιατί θα ήθελε να γράψει τραγούδι αποκλειστικά για εκείνη ο Άκης Πάνου και όχι ο Μάνος Λοΐζος.

Ο Vassilikos, ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της γενιάς του, «συνάντησε» τον Μάνο Χατζιδάκι το 2005 όταν διασκεύασε εξαιρετικά τα «Reflections» μαζί με τους Raining Pleasure.

«Δεν είχαμε σκοπό να τραγουδήσουμε Χατζιδάκι γιατί ήμασταν αγγλόφωνη μπάντα. Ο Γιώργος Χατζιδάκις όμως ήταν αυτός που μας πρότεινε να προχωρήσουμε στην ηχογράφηση και την έκδοση των “Reflections”».

Mετά τη διάλυση του συγκροτήματος ακολουθεί μία εξαιρετική σόλο καριέρα. Μετά το ιδιαίτερα τολμηρό «Sunday Cloudy Sunday» με διασκευές του Βασίλη Τσιτσάνη, κυκλοφόρησε το «Amazing Grey», το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του το οποίο αποτελείται από δικά του πρωτότυπα τραγούδια.

Στο jukebox έρχονται οι μοναδικές διασκευές της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού». Το «You Are My Destiny» συναντά το «Λευκό Μου Γιασεμί» και το «All Alone Am Ι» το «Ζητάτε Να Σας Πω».

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, ανοίγει το «Μουσικό Κουτί».

ΠΗΓΗ