Οι Εκείνος & Εκείνος, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Sophie Lies στο «Μουσικό Κουτί».

Τραγούδια που αγαπάμε και πάντα μας συγκινούν έρχονται στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 22:00.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται το θρυλικό συγκρότημα Εκείνος & Εκείνος, τον δυναμικό ερμηνευτή Θοδωρή Μαυρογιώργη και την ξεχωριστή τραγουδοποιό της νεότερης γενιάς Sophie Lies.

Τρεις διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών, με διαφορετικές μουσικές αναζητήσεις, που τις συνδέουν το πάθος και η αφοσίωση στη μουσική.

Μια βόλτα μες στα «Χειμωνιάτικα Μπαρ» όπου οι μουσικοί παίζουν το «Είσαι Ό,τι Έχω» και «Τα Λόγια Κομμάτια», διασκευάζουν το «Νυν και Αεί» του Σταύρου Ξαρχάκου και το «Πειρατικό Του Κάπτεν Τζιμ», ενώ από το Jukebox ακούγονται Roxette και Χρήστος Κυριαζής.

«Μες στα χειμωνιάτικα τα μπαρ, ο χειμώνας δένει στην ψυχή σου, όμως σαν την άνοιξη θα ‘ρθω και θ’ ανθίσω πάλι το κορμί σου…», τραγουδούν οι Εκείνος & Εκείνος και η νοσταλγία κατακλύζει τον χώρο.

«Το όνομα Εκείνος & Εκείνος το εμπνευστήκαμε από την ομώνυμη σειρά του Κώστα Μουρσελά που έκανε αίσθηση το ’70. Ήταν δύο φίλοι που έβλεπαν διαφορετικά τη ζωή και αυτά που ήθελαν να πουν τα πέρναγαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Στην ουσία ταυτιστήκαμε με την “τρέλα” των ηρώων», λένε στη συνέντευξή τους ο Νίκος Καλλίνης και ο Κώστας Λογοθετίδης.

Οι Εκείνος & Εκείνος ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία στα τέλη της δεκαετίας το ’80 και έγραψαν τη δική τους ιστορία με τραγούδια που αγαπήθηκαν από τον κόσμο, είτε τα ερμήνευσαν οι ίδιοι είτε τα εμπιστεύτηκαν σε σπουδαίους τραγουδιστές.

«Τα Λόγια Κομμάτια» είναι το επόμενο τραγούδι του συγκροτήματος που καταφέρνει να ταξιδέψει το πλατό πίσω στο παρελθόν.

Ο “Superman” Θοδωρής Μαυρογιώργης ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία με τον ξάδερφό του, Λάμπη Κουντουρόγιαννη και το συγκρότημά τους Wedding Singers, παράλληλα όμως ακολουθεί και την προσωπική του πορεία.

«Ο “Superman” είναι οι φίλοι μας, οι γονείς μας και οι σύντροφοί μας, είναι ένα τραγούδι που μιλάει για την απώλεια, τη μνήμη και την απώλεια της μνήμης. Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκα που δεν ήξερα ότι υπάρχουν περίπου 200.000 άνθρωποι που νοσούν από Αλτσχάιμερ», λέει ο Θοδωρής Μαυρογιώργης.

Το κέρμα που ρίχνει ο Θοδωρής Μαυρογιώργης στο Jukebox είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Ερμηνεύει τη χορευτική επιτυχία «Crying At the Discoteque» των Alcazar και μπαίνουν όλοι στον ρυθμό.

H Μαρία Σαχπασίδη μεταμορφώνεται σε Sophie Lies και μπορεί να λέει «Ψέματα» μα γράφει τραγούδια αληθινά, με ιδιαίτερο στίχο και μουσική που ταιριάζουν σε «Μεγάλα παιδιά».

«Αισθανόμουν μια ανασφάλεια να παρουσιαστώ με το κανονικό μου όνομα και προέκυψε το Sophie, διότι ήθελα τα εγχείρημά μου να έχει ένα γυναικείο όνομα. Το Lies, πάλι, είναι η συγκίνηση που νιώθω για το πώς μαθαίνουμε αληθινά πράγματα μέσα από το ψέμα ενός μύθου ή μιας ιστορίας», εξηγεί.

Η νεαρή ερμηνεύτρια θυμάται το τραγούδι «Φοβάμαι (Δεν Είναι Ο Κόσμος Σου Αυτός)», που ερμήνευσαν το 2005 οι Ρόδες με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, οι Φίλοι του Κουτιού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τα special επεισόδια της εκπομπής.

Το βράδυ της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, στις 22:00, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1.

 

ΠΗΓΗ