Ο Θέμης Ανδρεάδης, ο Δημήτρης Μεντζέλος και η Μάρω Μαρκέλλου στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1.

Το πιο ανατρεπτικό, σατιρικό και γελαστό «Μουσικό Κουτί» που έχετε δει μέχρι σήμερα, ανοίγει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Θέμη Ανδρεάδη, μια εμβληματική μορφή του σατιρικού τραγουδιού της δεκαετίας του ’70 και τον Δημήτρη Μεντζέλο, βασικό μέλος του μοναδικού σατιρικού hip-hop συγκροτήματος, των θρυλικών Ημισκουμπρίων.

Στην παρέα έρχεται και η Μάρω Μαρκέλλου, η τραγουδοποιός της νεότερης γενιάς που με γλυκόπικρο χιούμορ αποτυπώνει στους στίχους της τα πάθη της σύγχρονης γυναίκας.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη σε καλλιτέχνες από διαφορετικές γενιές και μουσικά ιδιώματα, που όμως το κοινό συστατικό στα τραγούδια τους είναι το χιούμορ.

«Ο Ταρζάν» και η «Λούλα» του Θέμη Ανδρεάδη ξυπνούν αναμνήσεις στους παλιότερους, ενώ το «Je Suis Bossu» και το «Πάμε Όλοι Μαζί Σε Μια Παραλία» στους νεότερους. Η Μάρω Μαρκέλλου, από την άλλη, μας εξηγεί πώς την «πάτησε» και πήγε και ερωτεύτηκε έναν Γιάννη που… προκοπή δεν κάνει.

Ο Θέμης Ανδρεάδης ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια την διαδρομή του από τα Προσφυγικά της Καλλιθέας, μαθήτευσε στην κιθάρα πλάι στον Νότη Μαυρουδή, εργάστηκε σε ιστορικές μπουάτ των ’70s και μέσα από τις συνεργασίες του με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Γιάννη Σπανό και τους στίχους του γελοιογράφου Γιάννη Λογοθέτη (ΛοΓό) σχολίασε με χιούμορ και τρυφερότητα τα ήθη της εποχής.

«Τη δεκαετία του ’50 άκουσα το πρώτο σατιρικό τραγούδι από τον Αττίκ το οποίο έλεγε “δεν σου πάει το πάχος Δημητράκη κάνε πια και δίαιτα λιγάκι”», λέει στο “Μουσικό Κουτί”.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό τραγούδι του, το «Είσαι Πολύ Ωραίος», σε στίχους του ΛοΓό, γίνεται η αφορμή για πάρτι στο στούντιο. Ο Θέμης Ανδρεάδης με το απαράμιλλο κέφι του ερμηνεύει το κομμάτι που κάποτε έμελλε να γίνει μεγάλη επιτυχία.

«Θυμάμαι το πρώτο σατιρικό τραγούδι που μου έκανε… κλικ, ήταν το “Τηλεφώνημα”», λέει ο Δημήτρης Μεντζέλος.

Ο Δημήτρης Μεντζέλος μαζί με τον Μιθριδάτη και τον Πρύτανη, τα πολυαγαπημένα Ημισκούμπρια, άρχισαν από το 1996 να βάζουν το hip-hop σε κάθε ελληνικό σπίτι, σατίρισαν όλα τα κακώς κείμενα μιας κοινωνίας που ένιωθε ότι τα είχε όλα λυμένα, μέσα από αστείρευτες και απανωτές δόσεις πρωτοτυπίας, χαράς και ρυθμού.

Είκοσι ένα χρόνια πριν, τα Ημισκούμπρια έγραψαν ιστορία με το τραγούδι τους «Πάμε Όλοι Μαζί Σε Μια Παραλία», που αποτελεί έκτοτε το soundtrack κάθε καλοκαιριού μας.

Ο Δημήτρης Μεντζέλος το ερμηνεύει απόψε με τη βοήθεια της Ρένας Μόρφη.

H Μάρω Μαρκέλλου, μια από τις πιο καινοτόμους τραγουδοποιούς της γενιάς της καταγράφει με τα τραγούδια της τον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις, με αστείρευτο χιούμορ.

Μαζί μας, διατρέχει όλους τους μήνες του χρόνου με το τραγούδι της «Ο Μάης», ενώ στο jukebox της εκπομπής τα τραγούδια παίζονται αλλιώς και η Μπάντα του «Μουσικού κουτιού» «ζωγραφίζει»

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, οι Φίλοι του Κουτιού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τα special επεισόδια της εκπομπής.

Τετάρτη βράδυ, στις 22:00, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1.

ΠΗΓΗ