Γυναικεία υπόθεση είναι το «Μουσικό Κουτί» αυτής της εβδομάδας.

Μελωδίες και ερμηνείες που σε ταξιδεύουν στον χρόνο από τρεις σπουδαίες γυναίκες τραγουδοποιούς έρχονται στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 22:00.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την Ηρώ, την Ελένη Πέτα και την Κατερίνα Κυρμιζή.

Οι τρεις ερμηνεύτριες ενώνουν τις φωνές τους ερμηνεύοντας τις διαχρονικές επιτυχίες τους και κάνουν το τραγούδι γυναικεία υπόθεση. Στην παρέα έρχονται μέσα από τα τραγούδια του η Björk, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιάννης Σπανός και ο Γιώργος Νταλάρας με τον Μπάμπη Στόκα.

«Το “Θέλω Να Με Κρατάς” έχει γίνει το τραγούδι των γάμων. Έρχονται πολλά ζευγάρια και μου λένε ότι αυτό το τραγούδι το χόρεψαν στον γάμο τους», λέει η Ηρώ για το πιο ερωτικό της κομμάτι.

Η εξαιρετική τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια που μετράει σχεδόν τριάντα χρόνια στον μουσικό χώρο γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε πιάνο και νοσηλευτική αλλά την κέρδισε το τραγούδι.

Η Ελένη Πέτα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, παίζει βιολοντσέλο και διαθέτει μια πολύ ζεστή φωνή με μεγάλη ερμηνευτική γκάμα. Προέρχεται από οικογένεια μουσικών και σε ηλικία δέκα ετών ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές.

«Λάτρευα τη Whitney Houston, ήταν στην εποχή μου top. Θυμάμαι να τραγουδάω μικρή δικά της κομμάτια κλειδωμένη στο δωμάτιο, λες και όταν κλείδωνα δεν άκουγαν απ’ έξω τη φωνή μου. Εκεί με άκουσε ο πατέρας μου και μου είπε γιατί δεν έρχεσαι στο μαγαζί που δουλεύω και έτσι άρχισαν όλα», περιγράφει.

Η Κατερίνα Κυρμιζή γεννήθηκε στην Αθήνα σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική. Παίζει κιθάρα, γράφει τραγούδια και τραγουδά με μια πολύ ιδιαίτερη δική της χροιά που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

«Το πρώτο τραγούδι που θυμάμαι να λέω είναι η “Λούλα” του Γιάννη Λογοθέτη και με είχαν πείσει οι γονείς μου ότι το αυτοκίνητο μας προχώρα μόνο όταν τραγουδάω. Και όταν σταματούσα να τραγουδάω τραβούσε χειρόφρενο ο πατέρας μου και το αυτοκίνητο σταμάταγε», θυμάται.

Οι τρεις ερμηνεύτριες μιλούν για τις μουσικές προτιμήσεις των παιδιών τους και πως τους φαίνονται με αφορμή ότι και οι τρεις είναι μαμάδες.

Απαντούν επίσης στα βασανιστικά διλλήματα του Νίκου Πορτοκάλογλου: David Bowie ή Elton John, Ευτυχία Παπαγιανόπουλου ή Μαριανίνα Κριεζή;

Στο jukebox της εκπομπής η μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» κεντάει τις καλύτερες διασκευές τραγουδιών που ακούγονται στην ελληνική τηλεόραση.

ΠΗΓΗ