«Ήταν καταπληκτικό συναίσθημα».

Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord εκπροσώπησε την Ελλάδα με το τραγούδι «Die Together» στον Πρώτο Ημιτελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που έλαβε χώρα στο Τορίνο της Ιταλίας την Τρίτη 10 Μαΐου και κέρδισε ένα από τα δέκα πολυπόθητα εισιτήρια για τον τελικό της διοργάνωσης.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του Πρώτου Ημιτελικού, η Αμάντα Γεωργιάδη μίλησε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων κατά την είσοδό της στην αίθουσα τύπου του «PalaOlimpico», το οποίο φιλοξενεί τη φετινή Eurovision.

Η Αμάντα Γεωργιάδη ρωτήθηκε πάνω ένιωσε πάνω στη σκηνή όταν τραγούδησε μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό όπως αυτό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

«Ένιωσα πάρα πολύ καλά και μπορούσα να ακούσω τα χειροκροτήματα μέσα από τα ακουστικά, το οποίο ήταν καταπληκτικό συναίσθημα», είπε.

«Δεν ήμουν πολύ αγχωμένη σήμερα, οπότε ήταν μία ωραία εμπειρία», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένη με την εμφάνισή της στη σκηνή της Eurovision, η οποία έφερε την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού στη σκηνοθεσία, η Αμάντα Γεωργιάδη τόνισε ότι η απουσία άγχους, της επέτρεψε να απολαύσει τη συμμετοχή της στον Πρώτο Ημιτελικό του διαγωνισμού.

«Ένιωσα το κοινό και είμαι πολύ χαρούμενη», σχολίασε.

Η Αμάντα Γεωργιάδη πραγματοποίησε στη συνέχεια την κλήρωση για το σκέλος στο οποίο θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον Μεγάλο Τελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το Σάββατο 14 Μαΐου.

Η κληρωτίδα την τοποθέτησε στο δεύτερο μισό της βραδιάς, με την Αμάντα να δείχνει ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, καθώς μόνο ευνοϊκό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για την ελληνική συμμετοχή.

Η ακριβής σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι 26 χώρες του τελικού θα αποφασιστεί από τους παραγωγούς του διαγωνισμού λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση και του Δεύτερου Ημιτελικού, την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Τα προγνωστικά για την Αμάντα Γεωργιάδη και την ελληνική συμμετοχή εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα και μετά την ολοκλήρωση του Πρώτου Ημιτελικού. Τα γραφεία στοιχημάτων τοποθετούν την Ελλάδα στην 5η – 6η θέση του τελικού.

Δείτε τις δηλώσεις της Αμάντας Γεωργιάδη από το 31:10 του βίντεο που ακολουθεί.

ΠΗΓΗ