Ο νέος δίσκος του δημοφιλούς ηθοποιού και ερμηνευτή.

Ο Γιάννης Βασιλώττος παρουσιάζει τον προσωπικό δίσκο του με τίτλο «Αποδομημένος Shakespeare», που κυκλοφορεί σε CD από το Ogdoo Music Group.

Τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Καρράς, ο οποίος έχει κάνει και την ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά των σονέτων του William Shakespeare, διαμορφώνοντας τόσο τους στίχους των τραγουδιών όσο και τις αφηγήσεις.

Στο άλμπουμ του Γιάννη Βασιλώττου συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας που ερμήνευσε τον πρώτο προπομπό του δίσκου με τίτλο «Τίμιε Φίλε Μου» και η Μαρία Παπαγεωργίου που ερμηνεύει το τραγούδι «Χαμένη Ομορφιά».

Τα κείμενα αποδίδει ο καταξιωμένος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

Ο ποιητικός λόγος του Shakespeare ρέει αβίαστα και λυτρωτικά και ο Γιάννης Βασιλώττος, έχοντας απόλυτο έλεγχο των εκφραστικών του μέσων, μας χαρίζει εξαιρετικές ερμηνείες αντάξιες των δυνατών εναλλασσόμενων εικόνων που δημιουργεί ο μέγας δραματουργός και αναδεικνύει η εύστοχη μελοποίηση του Δημήτρη Καρρά.

Ο Γιάννης Βασιλώττος παίζει κιθάρα, πιάνο, τραγούδι, κρουστά όργανα, λύρα κρητική. Σε μικρή ηλικία φάνηκε η κλίση του στην τέχνη και η αγάπη του για τη μουσική.

Το 2015 πήρε την απόφαση να δώσει εξετάσεις και ξεκίνησε σπουδές του στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Πράξη Επτά» από όπου αποφοίτησε το 2018. Έπειτα από την αποφοίτησή του από τη δραματική σχολή, ο Γιάννης Βασιλώττος ξεκίνησε μία συνεχή ενασχόληση ως μουσικός και ηθοποιός σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

Τα τραγούδια του άλμπουμ «Αποδομημένος Shakespeare» του Γιάννη Βασιλώττου κυκλοφορούν από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Το CD βρίσκεται επίσης στις προθήκες των δισκοπωλείων.

Βρείτε επίσης το άλμπουμ στο Spotify παρακάτω.

ΠΗΓΗ