Ο Δημήτρης Κανέλλος αφήνει το προσωπικό στίγμα του σε αυτό το ιστορικό τραγούδι.

Ο προικισμένος ερμηνευτής Δημήτρης Κανέλλος σε συνεργασία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» παρουσιάζει σε επανεκτέλεση το μεγάλο τραγούδι «Το Σαββατόβραδο» του Μίκη Θεοδωράκη και του Τάσου Λειβαδίτη.

«Το Σαββατόβραδο» αποτελεί προπτομπό του ολοκληρωμένου δίσκου του Δημήτρη Κανέλλου με τίτλο «11 Ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη» που θα κυκλοφορήσει σύντομα σε CD από το Ogdoo Music Group.

H Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» προσδίδει το κύρος της στο άλμπουμ, ενώ η κυκλοφορία έχει την έγκριση της κόρης του μεγάλου μας συνθέτη, Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

O Δημήτρης Κανέλλος είναι ένας εξαιρετικός ερμηνευτής με σημαντική διαδρομή στη μουσική μας σκηνή και συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές.

Η ποιότητα και η έκταση της φωνής του τον βοηθούν να κινείται με μεγάλη άνεση τόσο στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού όσο και του εντέχνου.

Στο τραγούδι «Το Σαββατόβραδο», όπως και σε όλα τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που περιέχονται στον επερχόμενο δίσκο, υπηρετεί με σεβασμό και θάρρος τραγούδια που έχουν ταυτιστεί με μεγάλες φωνές και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει απόλυτα.

«Το Σαββατόβραδο», που έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση ο θρυλικός Στέλιος Καζαντζίδης, αποτελεί ένα κόσμημα του ελληνικού ρεπερτορίου και αποτυπώνει αριστουργηματικά μια ολόκληρη εποχή της κοινωνικής μας ζωής, μέσα από τον παραστατικό ποιητικό λόγο του Τάσου Λειβαδίτη.

Ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει με εντυπωσιακή διαύγεια και με τον δικό του διακριτό τρόπο αφήνοντας το προσωπικό στίγμα του σε αυτό το ιστορικό τραγούδι των δύο μεγάλων μας δημιουργών.

Ο Θανάσης Βασιλάς από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» σχολίασε:

«Ηχογραφήσαμε αυτά τα σπουδαία τραγούδια, δίνοντας όλη μας την ψυχή και έχοντας πάντα στο μυαλό μας τις κατευθύνσεις και συμβουλές του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη! Ο Δημήτρης τα ερμήνευσε με απόλυτο σεβασμό αλλά και τον δικό του τρόπο φέρνοντάς τα στο σήμερα. Φίλε μου Δημήτρη μας δικαίωσες και μας έδωσες μεγάλη χαρά».

«Το Σαββατόβραδο» από τον Δημήτρη Κανέλλο κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΠΗΓΗ