Ο Ζήνων ξεκινά «Ταξίδια» από τη «Δευτέρα».

Η Minos EMI, a Universal Music Company υποδέχεται στην οικογένειά της τον ράπερ Ζήνων, έναν καλλιτέχνη με ταλέντο, ιστορία στη rap σκηνή και original χαρακτήρα.

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του νέου του EP «Ταξίδια» το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 6 τραγούδια, ο Ζήνων μας δίνει μια γεύση από τη νέα του δισκογραφική δουλειά με το νοσταλγικό και ταυτόχρονα επιβλητικό single «Δευτέρα».

Το «Δευτέρα» είναι διαθέσιμο στο κανάλι του στο YouTube με ένα εξαιρετικό music video σε σκηνοθεσία του George Krallis.

Ο Ζήνων aka Λέρα, ο ανησυχαστικός ράπερ από τη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε στην ελληνική hip-hop σκηνή το 1999 με το θρυλικό σχήμα Βόρεια Αστέρια από τη Βόρεια Ελλάδα, πρωτοστατώντας στη λεγόμενη «τρίτη γενιά του ελληνικού rap».

Μέλος του crew 2G, της μεγάλης κοινότητας graffiti writers και skaters, υπήρξε ένας από τους πρώτους hip-hop καλλιτέχνες που κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ «Ζήνων» το 2003. Ακολούθησαν οι δίσκοι «Λόγια Μπραντό» το 2006 και «Άλλο Slang Και Προφορά» το 2014.

Γνωστός για το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα και την αρθρωτική φωνητική του, ο Ζήνων ξεχώρισε γρήγορα για τους αστικούς ποιητικούς στίχους των τραγουδιών του που εξερευνούν τις επιθυμίες, τα συναισθήματα, τα σχέδια, τις συμπεριφορές και τις σχέσεις των ανθρώπων στις σύγχρονες πόλεις. Στα ατμοσφαιρικά τραγούδια του φλερτάρει με την ιδέα του κινηματογραφικού περιβάλλοντος.

πό τις πρώτες εκρηκτικές live εμφανίσεις στην Ελλάδα μέχρι εκείνες στη Γερμανία και τη Σλοβακία ή τη συμμετοχή του σε συναυλίες αλληλεγγύης, ο Ζήνων έχει δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση για την αεικίνητη σκηνική παρουσία του και τον αυθορμητισμό του στην επικοινωνία του με τους θεατές.

Εξερευνώντας διαρκώς τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα και πιστεύοντας στην εξωστρέφεια του hip-hop, ο Ζήνων πειραματίστηκε νωρίς με τα nu school beats και ανέπτυξε crossover συνεργασίες με ταλαντούχους παραγωγούς. To 2020 επέστρεψε με το πλατινένιο single «Kamikazi», ενώ τον Απρίλιο του 2022 αναμένεται να κυκλοφορήσει και το ολοκαίνουργιο EP του «Ταξίδια».

ΠΗΓΗ