Το μεγαλείο ψυχής της Ιωάννας Παλιοσπύρου εμπνέει τον Ηλία Μπόγδανο.

Ο Ηλίας Μπόγδανος έχει πολλές φορές αποδείξει την ευαισθησία και την ηθική του, κερδίζοντας με ειλικρίνεια την αγάπη του κόσμου.

Αυτή τη φορά, συγκινημένος – όχι από το δραματικό περιστατικό – αλλά από το μεγαλείο ψυχής και το παράδειγμα προς μίμηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, κατάφερε σε συνεργασία με τον σπουδαίο συνθέτη Θάνο Παπανικολάου να μεταφέρουν και να αποτυπώσουν τα κοινά συναισθήματά τους σε ένα τραγούδι.

Το αποτέλεσμα είναι μια βαθιά συναισθηματική μπαλάντα με τίτλο «Σαν Κι Εσένα».

Ο Θάνος Παπανικολάου, ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της γενιάς του, βοήθησε τον Ηλία Μπόγδανο, με τους υπέροχους στίχους του, να εκφράσει με λόγια αυτό που νιώθει για την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Τεράστιο θαυμασμό για το θάρρος και τη θετικότητα με τα οποία αντιμετωπίζει τη ζωή, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι καταβάλλονται καθημερινά από γεγονότα μικρά και ασήμαντα.

«Μα εσύ συνέχεια γελάς / Ποτέ δε γκρινιάζεις / Σταυρό κουβαλάς / Ποτέ δεν το βγάζεις / Τον κόσμο ομορφαίνεις / Τον κόσμο αγαπάς / Κακία δεν κρατάς σε κανένα / Είσαι ένα θαύμα του Θεού πάνω στη γη / Μου δίνεις δύναμη και πίστη ότι μπορεί / Να γίνω κάποια μέρα σαν κι εσένα»

Μάλιστα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, που γνωρίζει από την πρώτη στιγμή την πρόθεση του Ηλία Μπόγδανο να κυκλοφορήσει αυτό το θετικό τραγούδι αφιερωμένο στο δικό της παράδειγμα, τον κάλεσε πριν λίγες εβδομάδες στο podcast που παρουσιάζει και εκεί τον ευχαρίστησε δημόσια. Τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Ακούστε το επεισόδιο εδώ.

Το «Σαν Κι Εσένα» σε συνοδεύεται από ένα video clip σε σκηνοθεσία Στέφανου Χατζή και επιμέλεια Μιχάλη Παπανικολάου.

Το νέο single του Ηλία Μπόγδανου κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

ΠΗΓΗ