Ο Κώστας Τουρνάς και τα τραγούδια του στο «Μουσικό Κουτί».

Τα πιο επιτυχημένα τραγούδια στην ιστορία της ελληνικής pop –και όχι μόνο– έρχονται στο «Μουσικό Κουτί» την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Κώστα Τουρνά, την Danai Nielsen και τον Σταύρο Νιφοράτο, για να ερμηνεύσουν όλοι μαζί τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και παραμένουν διαχρονικά.

«Κυρίες Και Κύριοι» στη σκηνή του «Μουσικού Κουτιού» ο Κώστας Τουρνάς ερμηνεύει τον «Αχιλλέα Από Το Κάιρο», το «Δεν Μετανιώνω», το «Άνθρωπε Αγάπα» και μοιράζεται ιστορίες και στιγμές από τα πενήντα χρόνια παρουσίας του στα μουσικά δρώμενα.

Διαφήμιση

«Είναι χαρά μου να βλέπω ότι τα τραγούδια μου αντέχουν στον χρόνο», λέει ο Κώστας Τουρνάς, που έχει γράψει μουσική ιστορία, αρχικά με το συγκρότημά του, τους θρυλικούς POLL, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, και στη συνέχεια με τη μεγάλη και πλούσια διαδρομή του ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής μέχρι και σήμερα.

Ήταν από τους πρωτοπόρους τραγουδοποιούς που δέχθηκαν τότε επιρροές από τη διεθνή pop και rock σκηνή και άνοιξε ένα δικό του δρόμο στο ελληνικό τραγούδι που, αργότερα, ακολουθήθηκε από πολλούς.

«Μην Της Το Πεις». Ο Κώστας Τουρνάς ερμηνεύει ένα από τα πιο αγαπημένα δικά του τραγούδια, το οποίο μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο παρελθόν.

Ακόμα ένα υπέροχο τραγούδι του, το «Δεν Μετανιώνω», ερμηνεύει ο Κώστας Τουρνάς, σε μια ξεχωριστή απόδοση από την «Μπάντα του Κουτιού».

Η «Mermaid» Danai Nielsen τραγουδάει την απρόσμενη διασκευή της «Κοντούλας Λεμονιάς», του παραδοσιακού ηπειρώτικου, με ξενική προφορά και reggae ρυθμούς.

Η ιδιαίτερη δημιουργός και ερμηνεύτρια ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με το συγκρότημα Rosebleed και συνεχίζει μέχρι σήμερα στην εναλλακτική ηλεκτρική σκηνή.

Η Danai Nielsen, η ερμηνεύτρια με την dreamy, pop αισθητική, απόψε μας τραγουδάει το «Mermaid», σε δικούς της στίχους και μουσική.

Ο μουσικός και ερμηνευτής Σταύρος Νιφοράτος με «Τα Μαγικά Φτερά» ξεκίνησε την πορεία του την τελευταία δεκαετία και έχει ήδη κάνει ενδιαφέρουσες συνεργασίες, συναυλιακά και δισκογραφικά.

Μία από αυτές είναι με τον Γιάννη Κότσιρα στα «Μαγικά Φτερά», μία δημιουργία του Νίκου Μωραΐτη και του Γιώργου Κυριάκου.

Διαφήμιση

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και ζήστε τη μαγεία του «Μουσικού Κουτιού» και αυτή την Τετάρτη.

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι.

ΠΗΓΗ