Ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνεχίζει τη συνεργασία του με τον Σωτήρη Γκορίτσα.

Από το τραγούδι του «Βαλκανιζατέρ» και τη «Θάλασσά Μου Σκοτεινή» του «Μπραζιλέρο», η συνεργασία του Σωτήρη Γκορίτσα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου συνεχίζεται έως σήμερα και μας φέρνει το «Εκεί Που Ζούμε».

Το «Εκεί Που Ζούμε» είναι το τραγούδι της νέας ταινίας του Σωτήρη Γκορίτσα, η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη (εκδόσεις Πατάκη) και θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο από τη Feelgood.

Η ταινία αφηγείται το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων ενός νεαρού δικηγόρου που προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι των υποχρεώσεών του – αυτές του εργαζόμενου, του γιου, του εραστή, του φίλου – την περιπέτεια ενός καθόλου ατρόμητου καουμπόι αναγκασμένου να διασχίζει καθημερινά το νεοελληνικό «Φαρ-Ουέστ».

«Χίλιες φορές θα πέσουμε και χίλιες θα σωθούμε / Ξανά μαζί θα παίξουμε, ξανά θα τσακωθούμε / Χίλιες φορές θα χάσουμε και χίλιες θα χαθούμε / Κι όλα θα τα ξεχάσουμε, όταν ξαναβρεθούμε», τραγουδά ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο ομότιτλο τραγούδι της ταινίας.

Στην ταινία «Εκεί Που Ζούμε» πρωταγωνιστεί ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος μαζί με τους Μάκη Παπαδημητρίου, Στέλιο Μάινα, Λένα Κιτσοπούλου, Αργύρη Μπακιρτζή, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Χριστίνα Τσάφου, Μαρία Καλλιμάνη, Ναταλία Τσαλίκη, Γιούλικα Σκαφιδά, Τάκη Σακελλαρίου, Μαίρη Μηνά, Λένα Παπαληγούρα, Ωρόρα Μαριόν και το υπόλοιπο πολυπληθές cast της ταινίας.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Σωτήρη Γκορίτσα, η μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου, η διεύθυνση φωτογραφίας του Διονύση Ευθυμιόπουλου, ο ήχος του Κώστα Κουτελιδάκη, το μοντάζ του Δημήτρη Πεπονή, τα σκηνικά της Πηνελόπης Βαλτή, τα κοστούμια της Έλενας Γιαννίτσα και το μακιγιάζ της Αλεξάνδρας Μυτά.

Τη διεύθυνση παραγωγής ανέλαβε η Τέτα Αποστολάκη, το casting ο Σταύρος Ράπτης, τον σχεδιασμό του ήχου ο Λέανδρος Ντούνης, ενώ εκτελεστικός παραγωγός ήταν ο Νίκος Σμπιλίρης και Β’ σκηνοθέτης η Φαίδρα Τσολίνα.

Η ταινία «Εκεί Που Ζούμε» είναι μια παραγωγή του Ηρακλή Μαυροειδή και της BlackTree με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και συμπαραγωγούς τους ΕΡΤ, Boo Productions, The Newtons Laboratory και SoGo Films, με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ και χορηγία της ΕΖΑ.

ΠΗΓΗ