Μία γιορτινή μουσική παράσταση, αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, έρχεται στο «City Garden Festival» τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου για μία μοναδική συναυλία με τους Φατμέ.

Πολλοί φίλοι του συγκροτήματος που δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο Ηρώδειο για να γιορτάσουν μαζί του τα σαράντα χρόνια του στο τραγούδι, το ζήτησαν με θέρμη και επιμονή και έτσι θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία τους για μία τελευταία φορά μέσα στον Σεπτέμβριο.

Μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου θα εμφανιστεί για ένα μικρό αλλά χορταστικό στιγμιότυπο, το θρυλικό συγκρότημα της δεκαετίας του ’80, με το οποίο ξεκίνησε τη διαδρομή του, οι μοναδικοί Φατμέ.

«Μου φαίνεται απίστευτο πως έχουν περάσει 40 χρόνια από τον πρώτο μας δίσκο και 33 χρόνια από την τελευταία φορά που παίξαμε μαζί ζωντανά», λέει ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

«Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση για μένα που γιορτάζω φέτος την αρχή της διαδρομής μου αλλά και τα γενέθλια του συγκροτήματος έχοντας δίπλα μου τον Οδυσσέα Τσάκαλο, τον Μιχάλη Μουστάκη και τον Μίμη Ντούτσουλη. Φίλοι, συμμαθητές και συνοδοιπόροι στα πρώτα μου βήματα και στην καρδιά μου για πάντα», συνεχίζει.

Μία γιορτινή μουσική παράσταση, αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που τα συνδυάζει και στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του, γίνεται η παρέα όλων μας κάθε Τετάρτη μέσα από την πολύ επιτυχημένη εκπομπή «Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ1.

Εμπνευστής και δημιουργός της εκπομπής, ο ίδιος, συναντά εκλεκτούς καλεσμένους και μοιράζεται πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών, στήνοντας κάθε εβδομάδα μία μοναδική τηλεοπτική συναυλία.

Ο τίτλος της παράστασης «Ένα Φως Αναμμένο», προέκυψε από την τελευταία του δημιουργία, ένα μελαγχολικό αλλά ελπιδοφόρο λαϊκό τραγούδι με ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι.

Η οπτικοποίηση του τραγουδιού έγινε δια χειρός Νίκου Πορτοκάλογλου, με το κινητό του, στο αγαπημένο του Πήλιο, σε συνδυασμό με εικαστικά παιχνίδια από την δημιουργική ομάδα της Foss Productions.

Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές, που έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής.

«Τρία Λεπτά Και Κάτι» ο τίτλος του νέου άλμπουμ της με πολλούς σημαντικούς συντελεστές κι έναν φρέσκο ήχο που αγκαλιάζει τα λαϊκά και έντεχνα στοιχεία της και δένει αρμονικά με τα τραγούδια και την αισθητική του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Ο Βύρων Τσουράπης, σταθερός συνεργάτης του Νίκου Πορτοκάλογλου τα τελευταία χρόνια στις ζωντανές εμφανίσεις του, εξαιρετικός μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής, έχει γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από το «Μουσικό Κουτί», ως μέλος της μπάντας της εκπομπής.

Φέτος, ταξιδεύει έχοντας στις αποσκευές του και τα δικά του πολύ ιδιαίτερα και δυναμικά τραγούδια από το νέο του δίσκο «Λέξεις Μακρόσυρτες».

Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι «Ευγενείς Αλήτες»: Βύρων Τσουράπης (μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή), Θανάσης Τσακιράκης (τύμπανα, φωνή), Ηλίας Λαμπρόπουλος (βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή), Χρήστος Παπαδόπουλος (κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλογέρες, φωνή), Κατερίνα Λιάκη (πλήκτρα, φωνή).

Νίκος Πορτοκάλογλου
«Ένα Φως Αναμμένο»
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 21:00

City Garden Festival by Christmas Theater
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου
Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Πληροφορίες – Προπώληση Εισιτηρίων:
211 7701700, www.viva.gr, www.ct.gr

ΠΗΓΗ