Ένα μεγάλο οδοιπορικό βασισμένο στον ανεκτίμητο πλούτο της δημοτικής μουσικής.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ένα οδοιπορικό από τον Πόντο ως την Κρήτη στο Θέατρο Παλλάς τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

«Το παρελθόν μας είναι η βάση για το μέλλον μας» και αυτό ο Σταύρος Ξαρχάκος το γνωρίζει πολύ καλά, ως ένας συνθέτης που ακουμπάει στην παράδοση και εμπνέεται από αυτή, τη σπουδάζει σε ολόκληρη τη ζωή του, ενσωματώνει από νωρίς στοιχεία της στο έργο του και επιτυγχάνει να τη διαδώσει στις νεότερες γενιές.

Όπως έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021 σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο, στο πλαίσιο της συναυλίας «Θέλει αρετή και τόλμη το… Τραγούδι» και συνεχίζεται τώρα στο Θέατρο Παλλάς τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Διαφήμιση

Ένα μεγάλο οδοιπορικό βασισμένο στον ανεκτίμητο πλούτο της δημοτικής μουσικής, με τίτλο «Από τον Πόντο ως την Κρήτη – Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση».

Αυτή τη φορά ο μουσικός χάρτης είναι διευρυμένος.

Η μουσική μας αναζήτηση εκτείνεται από την Κρήτη έως τον Πόντο και συνοδοιπόροι του Σταύρου Ξαρχάκου στη σκηνή είναι ερμηνευτές – εκπρόσωποι: της αυθεντικής κρητικής παράδοσης ο Δημήτρης Αποστολάκης από τους Χαΐνηδες και του ποντιακού τραγουδιού ο Αλέξης Παρχαρίδης.

Συμμετέχει επίσης η Ηρώ Σαΐα, γνωστή για την αγάπη της και τη δεξιοτεχνία της στο δημοτικό τραγούδι.

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου το Θέατρο Παλλάς θα πλημμυρίσει από μελωδίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, αφηγήσεις που παρέμειναν ζωντανές από στόμα σε στόμα και διαχρονικά, ιστορικά δημοτικά τραγούδια θα έχουν την τιμητική τους.

Τραγούδια που θα παρουσιαστούν μέσα από την ευρηματική ενορχηστρωτική ματιά του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος γνωρίζει ιδανικά να γεφυρώνει το παρελθόν με το σήμερα.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί:

Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Γιώργος Παππάς (λαούτο, νυκτά έγχορδα), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρες), Μιχάλης Νικόπουλος (λαούτο), Βαγγέλης Πασχαλίδης (σαντούρι), Γιώργος Ατματσίδης (ποντιακή λύρα), Γιάννης Δίσκος (πνευστά), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Χάρης Κελλάρης (ηλεκτρικό μπάσο), Τάκης Βασιλείου (ντραμς, κρουστά).

Στη διεύθυνση της ορχήστρας ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Πληροφορίες

Ο Σταύρος Ξαρχάκος
σε ένα οδοιπορικό από τον Πόντο ως την Κρήτη

«Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση»

Διαφήμιση

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
Θέατρο Παλλάς

Ώρα Έναρξης: 21:00

Ερμηνεύουν:
Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, Αλέξης Παρχαρίδης, Ηρώ Σαΐα

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται μέσω www.viva.gr, 11876 και του δικτύου των μεταπωλητών του Viva.

ΠΗΓΗ