«Πρώτη Φορά», «Σταμάτησε Του Ρολογιού Οι Δείκτες» και «Άναψε Καινούργιο Μου Φεγγάρι» ήταν ορισμένα από τα τραγούδια που σφράγισε με την ερμηνεία της η Ρένα Κουμιώτη.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών την Κυριακή 3 Απριλίου η τραγουδίστρια Ρένα Κουμιώτη.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook.

«H Ρένα Κουμιώτη δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε σήμερα ξημερώνοντας Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ύστερα από δύο μήνες προσωπικής μάχης με τη ζωή», αναφέρεται.

Διαφήμιση

«Η μεγάλη ερμηνεύτρια όμως θα ζει πάντα ανάμεσά μας με τα τραγούδια της. Όσοι είχαμε τη μέγιστη τιμή, να τη ζήσουμε από κοντά, γνωρίσαμε το ήθος, την ψυχή, τη σεμνότητα και την αξιοπρέπειά της. Μια μεγάλη κυρία έφυγε αλλά θα είναι πάντα εδώ. Δεν σταματούν έτσι “του ρολογιού οι δείκτες”…», σημειώνεται.

Η Ρένα Κουμιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα, στη Νέα Ιωνία στις 3 Μαΐου 1941. Οι γονείς της ήταν πρόσφυγες. Ο πατέρας της Σμυρνιός, η μάνα της Κωνσταντινοπολίτισσα.

Το 1968 εμφανίστηκε στην «Απανεμιά» μαζί με τον Μανώλη Μητσιά, που μόλις είχε κατέβει από τη Θεσσαλονίκη. Δεν είχε περάσει μήνας από και κάποιο βράδυ την ακούει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και της προτείνει να τραγουδήσει με τον Γιάννη Πουλόπουλο στο δίσκο «Ο Δρόμος» που ετοίμαζαν μαζί με τον Μίμη Πλέσσα.

Το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε η Ρένα Κουμιώτη ήταν το «Δώσε Μου Το Στόμα Σου» – το γνωστό «Χελιδονάκι». Και μετά το «Πρώτη Φορά».

Από την «Απανεμιά» βρίσκεται ξαφνικά να εμφανίζεαι με τον Γιάννη Πουλόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου και τον Λευτέρη Μυτιληναίο στο «Καν-Καν».

Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο θέατρο «REX» στη θεατρική μεταφορά του «Δρόμου».

Ακολουθούν στη δισκογραφία για τη Ρένα Κουμιώτη τραγούδια όπως το «Σταμάτησε Του Ρολογιού Οι Δείκτες», «Άναψε Καινούργιο Μου Φεγγάρι» του Μίμη Πλέσσα, ενώ συμμετείχε επίσης στους δίσκους «Ώρες» και «Θαλασσινό τριφύλλι» του Λίνου Κόκοτου.

Το επόμενο καλοκαίρι εμφανιζόταν πάλι με τον Γιάννη Πουλόπουλο στην «Αθηναία». Και μετά στα «Δειλινά» για τρεις σεζόν. Από τον Οκτώβριο του 1970 μέχρι το 1972. Εκεί και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Χρηστάκης και ο Γιώργος Ζαμπέτας.

Το 1972, η Ρένα Κουμιώτη συνεργάστηκε με το Γιώργο Νταλάρα στο θέατρο Μπουρνέλη.

Μετά τα «Δειλινά» πήγε στη «Φαντασία». Πάλι με τον Γιάννη Πουλόπουλο στην Πλάκα, μετά ξανά στο «Καν-Καν» με τον Στράτο Διονυσίου και τον Γιώργο Ζαμπέτα.

Το 1974, πήγε στον Καναδά όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της.

Διαφήμιση

Το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και εμφανίστηκε πάλι με το Γιάννη Πουλόπουλο, την Τζίνα Σπηλιωτοπούλου και την Αθηναϊκή Κομπανία στο «Ζυγό». Μετά στα «Ηλιοβασιλέματα» με τον Γιώργο Ζαμπέτα και τη Μαίρη Λίντα και στα «Αστέρια» με τον Σταμάτη Κόκοτα.

Το 1995, η Ρένα Κουμιώτη συνεργάστηκε με τον Μίμη Πλέσσα και από τότε έκανε μόνο συναυλίες τα καλοκαίρια και επιλεκτικές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

ΠΗΓΗ