Ο Γιάννης Βογιατζής είχε βραβευτεί δυο φορές με το Πρώτο Βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης.

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας 15 Μαΐου ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής σε ηλικία 89 ετών.

Νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου τον τελευταίο μήνα έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 και ήταν πρώτος ξάδελφος του ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή.

Διαφήμιση

Δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου και μάλιστα υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960.

Ο Γιάννης Βογιατζής βραβεύτηκε δυο φορές με το Πρώτο Βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης.

Το 1963 κέρδισε το πρώτο βραβείο με το τραγούδι «Πέταξε Ένα Πουλί», σε μουσική του Κώστα Κλάββα και σε στίχους του Αλέξη Αλεξόπουλου και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια Μου Αλήτες Πουλιά», σε μουσική του Τόλη Βοσκόπουλου και σε στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Βογιατζής υπήρξε επίσης η «φωνή» του Παναθηναϊκού, καθώς εκτός από παθιασμένος φίλαθλος, τραγούδησε και τον ύμνο της ομάδας.

Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Βογιατζής έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι, ωστόσο το 1978 επέστρεψε και συνέχισε να τραγουδά.

Μεταξύ των γνωστότερων τραγουδιών που ερμήνευσε με τη φωνή του ο Γιάννης Βογιατζής ήταν τα «Ένας Ουρανός Μ’ Αστέρια», «Σου Το ‘Πα Μια Και Δυο Τρεις», «Σ’ Αγαπώ Σ’ Όλες Τις Γλώσσες», «Θέλω Κοντά Σου Να Μείνω» (με την Τζένη Βάνου) και πολλά άλλα.

ΠΗΓΗ