Ο Victor Vernicos και οι εκπρόσωποι των 37 χωρών που συμμετέχουν στην Eurovision 2023 παρέλασαν στο τιρκουάζ χαλί του διαγωνισμού στο Λίβερπουλ.

Το σύνθημα για την έναρξη της Eurovision 2023 δόθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου, με τους αστέρες του φετινού διαγωνισμού, όπως φυσικά και τον Victor Vernicos, να εμφανίζονται στο Τιρκουάζ Χαλί του Λίβερπουλ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Walker Art Gallery, δίπλα στο εμβληματικό κτίριο St. George’s Hall του Λίβερπουλ, της πόλης που φιλοξενεί φέτος την Eurovision, εκ μέρους της περσινής νικήτριας Ουκρανίας.

Από το 200 μέτρων Τιρκουάζ Χαλί, που έχει αλλάξει χρώμα από κόκκινο λόγω του χορηγού της διοργάνωσης, παρέλασαν οι 37 καλλιτέχνες και οι αποστολές των χωρών που συμμετέχουν στη φετινή Eurovision, καθώς και στελέχη της EBU, του BBC και της ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης UA: PBC.

Διαφήμιση

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Timur Miroshnychenko και η Sam Quek, ενώ τις αποστολές των χωρών και τους 37 καλλιτέχνες υποδέχτηκαν η δήμαρχος του Λίβερπουλ, Joanne Anderson, όπως επίσης και αξιωματούχοι από την πόλη του Λίβερπουλ, από το BBC και από την ουκρανική δημόσια τηλεόραση.

Η εμφάνιση του Victor Vernicos

Ντυμένος σε γήινες αποχρώσεις και κρατώντας μία ελληνική σημαία, ο Victor Vernicos εμφανίστηκε στο Τιρκουάζ Χαλί και με τη χαρακτηριστική του ενέργεια και κέφι, απάντησε στις ερωτήσεις των δύο παρουσιαστών της εκδήλωσης, οι οποίοι αρχικά τον ρώτησαν πώς νιώθει που είναι ο νεότερος καλλιτέχνης της φετινής Eurovision.

«Είναι υπέροχο, δεν νιώθω καμία πίεση, όλοι μου φέρονται εξαιρετικά. Είμαι εδώ για να εμπνεύσω τον κόσμο», απάντησε ο Victor Vernicos.

Οι παρουσιαστές εμφανίστηκαν εντυπωσιασμένοι από την εμφάνισή του στο θρυλικό «Cavern Club» και ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για αυτή την εμπειρία, με τον Victor Vernicos να τη χαρακτηρίζει ως κάτι «υπέροχο και θρυλικό».

«Μου έδωσε ενέργεια, είμαι τόσο χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να παίξω σε αυτό το μέρος. Το πλήθος ήταν υπέροχο. Φιλοδοξώ να φέρω αυτή την ενέργεια στη σκηνή της Eurovision», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό.

Στη συνέχεια, ο Victor Vernicos εξήγησε πώς έγραψε το «What They Say» και μάλιστα σε τόσο νεαρή ηλικία.

«Ήταν μέρος του εαυτό μου», είπε, περιγράφοντας όσα τον ενέπνευσαν.

«Απίστευτο και σε ηλικία μόλις 14 ετών», σχολίασε η Sam Quek πριν ευχηθεί μαζί με τον Timur Miroshnychenko «καλή επιτυχία» στον Victor Vernicos και στην ελληνική αποστολή.

Στο Τιρκουάζ Χαλί, τον Victor Vernicos συνόδευσαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ελληνικής αποστολής, Κωνσταντίνος Ρήγος, οι δύο σχολιάστριες της φετινής διοργάνωσης, Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά και η επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, Μόνικα Παπαδάτου, ενώ όλη η ομάδα της Ελλάδας ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

Η Ελλάδα και ο Victor Vernicos θα διαγωνιστούν στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision την Πέμπτη 11 Μαΐου.



ΠΗΓΗ