Τα 20 ελληνικά τραγούδια με τις περισσότερες ραδιοφωνικές μεταδόσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το Official IFPI Airplay Chart powered by Media Inspector.

Για πρώτη φορά ανεβαίνει στο No. 1 του Ελληνικού Airplay Chart η μεγάλη επιτυχία «Αμαρτίες» της πρωτοεμφανιζόμενης Αναστασίας, η οποία παράλληλα κυριαρχεί και στο Νο. 1 του Μικτού Airplay Chart με τις συνδυασμένες ραδιοφωνικές μεταδόσεις ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες πριν, όταν η ανερχόμενη τραγουδίστρια ανέβασε στον λογαριασμό της στο TikTok ένα μικρό απόσπασμα από τις «Αμαρτίες». Το τραγούδι γρήγορα έβαλε «φωτιά» στη δημοφιλή πλατφόρμα και κυκλοφόρησε επίσημα λίγες εβδομάδες αργότερα.

Οι «Αμαρτίες» έχουν συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 20 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και 6,5 εκατομμύρια streams στο Spotify, ενώ έχουν έγινε διπλά πλατινένιες.

Ενώ οι «Αμαρτίες» κυριαρχούν στην κορυφή του Airplay Chart, η Αναστασία πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτήν την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, το νέο τραγούδι της με τίτλο «Λίγο Λίγο».

Νέες είσοδοι

«Θα Με Ζητάς (Απουσιάζω)» – Πάνος Κιάμος (No. 13)

Ο Πάνος Κιάμος επιστρέφει σε ένα δικό του τραγούδι από το 2000 για να δικαιώσει τον κόσμο που το έχει αγαπήσει παράφορα.

Το «Θα Με Ζητάς (Θα Απουσιάζω)» κυκλοφόρησε το 2000 στον δίσκο «Του Έρωτα Φεγγάρια» του Πάνου Κιάμου.

Το τραγούδι δεν επιλέχθηκε ποτέ ως ραδιοφωνικό single, αλλά μέσα στα χρόνια, ξεχώρισε στις live εμφανίσεις του Πάνου Κιάμου.

Το «Θα Με Ζητάς (Θα Απουσιάζω)» έγινε ένα από τα τραγούδια που ο κόσμος ζητάει να το ακούσει δυο δεκαετίες μετά γιατί το έχει λατρέψει, και του κάνει μεγάλη χαρά κάθε φορά που το ερμηνεύει ο καλλιτέχνης.

Αυτήν την αγάπη που χτίστηκε σιγά σιγά και σταθερά, έρχεται τώρα ο Πάνος Κιάμος να δικαιώσει πανηγυρικά, κυκλοφορώντας και επίσημα ως single το «Θα Με Ζητάς (Θα Απουσιάζω)», το οποίο κάνει είσοδο στο Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart.

«Τι Τι» – Antique (No. 16)

Ενώ έχουν περάσει 19 χρόνια από την τελευταία κυκλοφορία των Antique, η Έλενα Παπαρίζου συνάντησε ξανά τον Νίκο Παναγιωτίδη σε ένα νέο single

Με αφορμή αυτή τη νέα συνεργασία τους, οι Antique διασκεύασαν το «Τι Τι», την ελληνική έκδοση του τραγουδιού «Didi» του Khaled, το οποίο ακούσαμε αρχικά στα ελληνικά από τον Γιώργο Αλκαίο το 1992.

Το remake του «Τι Τι» επιμελήθηκαν οι C&N Project, οι μουσικοί παραγωγοί οι οποίοι δημιούργησαν τους Antique το 1999.

«Σ’ Αγαπάω» – Νίκος Βέρτης (No. 23)

Στο Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart επιστρέφει μετά από μία μόνο εβδομάδα απουσίας το «Σ’ Αγαπάω» του Νίκου Βέρτη.

Το «Σ’ Αγαπάω» παρέμεινε για δώδεκα συνεχόμενες εβδομάδες στο No. 1 του Ελληνικού Airplay Chart και του Μικτού Airplay Chart, ενώ από την κυκλοφορία του τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα έχει σπάσει τα κοντέρ σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Το τραγούδι έχει συγκεντρώσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 25,8 εκατομμυρίων προβολών στο YouTube και των 5,8 εκατομμυρίων streams στο Spotify.

Εν τω μεταξύ, στο No. 10 της κατάταξης βρίσκεται το νέο τραγούδι του Νίκου Βέρτη με τίτλο «Ζήσε».

Δείτε το Top 20 του Ελληνικού Airplay Chart στην επόμενη σελίδα.

ΠΗΓΗ