Δύο διαχρονικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού από τη συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη στο Ηρώδειο.

Η Τάνια Τσανακλίδου μας μεταφέρει με τη θεσπέσια φωνή της το «Ναύτης Βγήκε Στη Στεριά», ένα από τα θρυλικά και διαχρονικά αριστουργήματα που συνέθεσε ο Γιάννης Σπανός.

Το «Ναύτης Βγήκε Στη Στεριά», σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1977 με ερμηνεύτρια τη σπουδαία Βίκυ Μοσχολιού και έκτοτε παραμένει ένα από τα πιο επιτυχημένα και αγαπητά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας.

Η Τάνια Τσανακλίδου συνεργάστηκε πρώτη φορά με τον Γιάννη Σπανό στον «Μορμόλη» (1974) και στους δίσκους «Φίλε…» (1982) και «Της Βροχής Και Της Νύχτας» (1985).

Αυτή τη φορά, βάζει τη δική της ξεχωριστή πινελιά στο «Ναύτης Βγήκε Στη Στεριά» και μας το παραδίδει ξανά, μέσα από μία διασκευή και ενορχήστρωση – έκπληξη από τον Κώστα Νικολόπουλο.

Η εν λόγω διασκευή ακούστηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2022 στο Ηρώδειο, στη μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Γιάννη Σπανό και μάγεψε αμέσως το κοινό.

Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός και μουσικός Φώτης Σιώτας φέρνει στο σήμερα ακόμα ένα από τα διαχρονικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού.

«Ο Τρελός», σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, κυκλοφόρησε το 1970, με πρώτο ερμηνευτή τον Σταμάτη Κόκοτα στο άλμπουμ «Το Σαββατόβραδο».

Επρόκειτο για έναν πολυσυλλεκτικό δίσκο που έκαναν ο Γιάννης Σπανός και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με ερμηνευτές τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Σταμάτη Κόκοτα και τον Μανώλη Μητσιά.

Τώρα, «Ο Τρελός» έρχεται στο προσκήνιο μέσα από μία φρέσκια μουσική πρόταση, σε διασκευή και ενορχήστρωση του Κώστα Νικολόπουλου και την ξεχωριστή φωνή του Φώτη Σιώτα.

Η διασκευή του Φώτη Σιώτα παρουσιάστηκε ομοίως για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2022 στο Ηρώδειο, στη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό.

Το «Ναύτης Βγήκε Στη Στεριά» από την Τάνια Τσανακλίδου και το «Ο Τρελός» από τον Φώτη Σιώτα κυκλοφορούν στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Oxygen.

ΠΗΓΗ