Η Katerine Duska και ο Leon of Athens φιλοξενούνται στη σειρά «Global Spin» των Βραβείων Grammy.

Τα Βραβεία Grammy υποδέχονται την Katerine Duska και τον Leon of Athens και παρουσιάζουν αποκλειστικά το νέο τραγούδι τους.

Δύο από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες που έχει εξαγάγει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν το νέο τραγούδι τους με τίτλο «Babel», το οποίο είναι αφιερωμένο σε μια σχέση «χαμένη στη μετάφραση».

Το «Babel» της Katerine Duska και του Leon of Athens έκανε πρεμιέρα στο πλαίσιο της σειράς «Global Spin» των Βραβείων Grammy και της Ακαδημίας Ηχογράφησης, που στοχεύει στην ανάδειξη καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Η πρόταση για το ντουέτο της Katerine Duska και του Leon of Athens ήρθε κατά τη διάρκεια του περίφημου φεστιβάλ SXSW, στο Όστιν του Τέξας, στο οποίο συμμετείχαν και οι δύο καλλιτέχνες τον προηγούμενο Μάρτιο.

Γράφτηκε σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, και ονομάστηκε «Babel» καθώς περιγράφει μια ερωτική σχέση η οποία βυθίζεται στην έλλειψη επικοινωνίας, όσο οι πρωταγωνιστές μιλούν «άλλη γλώσσα».

Το πρωτότυπο υπογράφουν οι Leon of Athens, Katerine Duska, David Sneddon (Louis Tomlinson, Lana Del Rey) και ο Tobie Tripp, ο οποίος έκανε και την παραγωγή.

Το «Babel» ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2022 για τη σειρά «Global Spin» των Βραβεία Grammy, ενώ τα γυρίσματα του μουσικού βίντεο έγιναν στην Αθήνα με σκηνοθέτη τον Joey Leo.

Το νέο single «Babel» της Katerine Duska και του Leon of Athens θα κυκλοφορήσει από τη Minos EMI, a Universal Music Company σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ