Το «Μουσικό Κουτί» που όλοι αγαπάμε ανοίγει για τρίτη σεζόν.

Το «Μουσικό Κουτί», η πιο ανατρεπτική μουσική εκπομπή με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη , που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του και κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Μαζί με την μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» δημιουργούν πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων κομματιών και παντρεύουν τα ρεμπέτικα με τα παραδοσιακά, τη Μαρία Φαραντούρη με τον Eric Burdon, τη reggae με το hip-hop και τον Στράτο Διονυσίου με τον George Michael.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, οι Φίλοι του Κουτιού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τα special επεισόδια της εκπομπής.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00, το «Μουσικό Κουτί» μας προσκαλεί να ζήσουμε μια ακόμη συναρπαστική μουσική περιπέτεια.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τη  Ρένα Μόρφη και συνταξιδιώτες την Πίτσα Παπαδοπούλου, τη μεγάλη κυρία του λαϊκού μας τραγουδιού και τους String Demons, το εκρηκτικό δίδυμο των εγχόρδων, κάνουν τα «λαϊκά» κλασικά και τα κλασικά «λαϊκά»! Special guest της εκπομπής είναι ο ερμηνευτής, συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού Άγης Παπαπαναγιώτου.

Πώς γίνεται το «Μη Μιλάς» να συναντά μουσικά «Τα Καγκέλια» και το «Με Τελείωσες» να συνοδεύεται από βιολοντσέλο; Στο «Μουσικό Κουτί» όλα γίνονται!

Στο jukebox της εκπομπής ενώνονται με ιδιαίτερο τρόπο διαφορετικά μουσικά κομμάτια και η μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» φωνάζει «Ηλία ρίχ’το» και το θρυλικό τραγούδι «Θα πάρω φόρα» ακούγεται… αλλιώς.

Η Πίτσα Παπαδοπούλου, μία από τις πιο αγαπημένες και αυθεντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, μοιράζεται ιστορίες και στιγμές από τα παιδικά της χρόνια.

«Tα πρώτα μου μουσικά ακούσματα ήταν από τη μάνα μου και τον Καζαντζίδη. Η μάνα μου ήταν σπουδαία φωνή, κι όταν έκανε δουλειές, άνοιγε τα παράθυρα και ακουγότανε σ΄ όλη τη γειτονιά. Στον Καζαντζίδη άρεσε να ακούει αμανάδες από τη μάνα μου, θυμάμαι να χτυπάει το κουδούνι και να της λέει: κυρία Ιουλία, θέλω έναν τραχανά και έναν αμανέ!», λέει.

Επίσης θυμάται το δανεικό φουστάνι με το οποίο τραγούδησε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό, απαντά στο δίλημμα Αρλέτα ή Πόλυ Πάνου και εξηγεί γιατί η συνεργασία της με τον Μανώλη Χιώτη ήταν η σπουδαιότερη στην καριέρα της.

Ανάμεσα στα πολλά τραγούδια που ερμηνεύει κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η αγαπημένη όλων μας Πίτσα Παπαδοπούλου, είναι και το παλιό και αγαπημένο «Με Τελείωσες», σε στίχους και μουσική του Γιάννη Καραλή

Τα αδέλφια Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης ξεκίνησαν ως String Demons το 2014 και από τότε δεν σταμάτησαν να παίζουν ικαριώτικο με βιολί και τσέλο, να διασκευάζουν Σαββόπουλο και να ανακατεύουν κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου με τραγούδια των Metallica και της Lady Gaga με του Μίκη Θεοδωράκη.

«Μεγαλώσαμε σ’ ένα σπίτι με πολλή μουσική και ήταν δεδομένο ότι θα μελετήσουμε περισσότερο βιολί και βιολοντσέλο παρά τα μαθήματα του σχολείου», εξομολογείται ο Κωνσταντίνος, ενώ η Λυδία απαντά στο δίλημμα Ντέμης Ρούσσος ή Τόλης Βοσκόπουλος.

Οι String Demons μαγεύουν το πλατό –και όχι μόνο– όταν με το βιολί και το τσέλο τους παντρεύουν το δικό τους κομμάτι «Goodbye My Crazy Dream», με το κλασικό πλέον «Satisfaction» των Rolling Stones.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας. Ανοίγει ξανά το «Μουσικό Κουτί» που όλοι αγαπάμε.

ΠΗΓΗ