Ένας DJ χωρίς κονσόλα έπαιζε «ζωντανή» μουσική στα Mad VMA 2022.

Αμέτρητα είναι τα τραγικά στιγμιότυπα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και των μέσων της ενημέρωσης στην Ελλάδα μετά την επεισοδιακή διοργάνωση των Mad Video Music Awards 2022 και τη συμπλοκή μεταξύ των trappers Light και SNIK.

Ωστόσο, ανάμεσα στις σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό και δημιουργούν την επιτακτική ανάγκη για καταδίκη από όσες πλευρές υποθάλπουν επανειλημμένα τις απαράδεκτες συμπεριφορές αυτές, viral έχει γίνει επίσης μία κωμική στιγμή της βραδιάς των Mad VMA 2022.

Εδώ και χρόνια είναι γνωστή η τακτική του Mad να παρουσιάζονται με playback όλες οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών τόσο στη διοργάνωση των Mad Video Music Awards όσο και του MadWalk.

Εν έτει 2022, το playback αποδοκιμάζεται ευρέως σε διεθνές επίπεδο, ενώ στο σύνολο των μεγαλύτερων μουσικών βραβείων στον κόσμο, από τα Βραβεία Grammy και τα BRIT Awatrds έως τα Billboard Music Awards και τα American Music Awards, οι μεγαλύτεροι αστέρες της μουσικής τραγουδούν live στη σκηνή κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, χωρίς να φοβούνται το ενδεχόμενο να εκτροχιαστεί η εμφάνισή τους λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το αφιέρωμα της Adele στον George Michael στα Βραβεία Grammy του 2017, με την Βρετανίδα τραγουδίστρια να διακόπτει συγκινημένη την ερμηνεία της κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης και να ζητά συγγνώμη από το κοινό, πριν ξεκινήσει από την αρχή. Δείτε το βίντεο εδώ.

Αυτά συμβαίνουν όμως στο εξωτερικό. Οι καλλιτέχνες που ανέβηκαν στη σκηνή των Mad Video Music Awards 2022 στο Κλειστό Γήπεδο του Tae Kwon Do την Τετάρτη 22 Ιουνίου χρησιμοποίησαν playback για τις εμφανίσεις τους.

Εκτός από τη στιγμή που η Έλενα Παπαρίζου σταματά την εμφάνισή της όταν μπροστά της ξέσπασε η σύρραξη μεταξύ του Light, του SNIK και της προσωπικής φρουράς τους, με το playback να συνεχίζει να ακούγεται από τα ηχεία, έντονα σχολιάστηκε και η στιγμή της «αόρατης κονσόλας».

Όταν στη σκηνή των Mad Video Music Awards 2022 ανέβηκε η Καίτη Γαρμπή, συνοδευόταν από τον DJ Valentino, ο οποίος είχε αναλάβει τα decks, ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν.

Σύμφωνα με τα βίντεο από τους θεατές που βρίσκονταν στο πλαϊνό μέρος της σκηνής, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμία κονσόλα μίξης ήχου, παρά το γεγονός ότι ο DJ πραγματοποιούσε κάθε λεπτομερή κίνηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο έγινε γρήγορα viral στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας σκωπτικές αντιδράσεις, για τις οποίες δεν ευθύνεται σίγουρα ο ίδιος ο DJ Valentino, αλλά η εμμονή της διοργάνωσης στα playback και η τραγική παράλειψη της χρήσης μίας κονσόλας.



ΠΗΓΗ