Ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Θεόδωρος Κουμαρτζής και η Alkyone στο «Μουσικό Κουτί».

Ένα απροσδόκητο «Μουσικό Κουτί» ανοίγει την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Δημήτρη Μυστακίδη, τον μουσικό και ερμηνευτή Θεόδωρο Κουμαρτζή και τη δημιουργό και ερμηνεύτρια Alkyone για να πουν ιστορίες και τραγούδια.

Στην παρέα έρχεται και η ερμηνεύτρια και μουσικός Λίνα Παλερά.

Διαφήμιση

Τρεις καλλιτέχνες, που προέρχονται από διαφορετικές γενιές και διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, ενώνουν τις φωνές τους και τα τραγούδια παίρνουν νέα πνοή.

«Αερικό». Το υπέροχο τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου σε μία ξεχωριστή ερμηνεία από τον Δημήτρη Μυστακίδη και την Alkyone.

Διασκευές πέρα από τα αναμενόμενα, ρεμπέτικα τραγούδια μέσα από μία φρέσκια οπτική με τη συνοδεία λαϊκής κιθάρας, παραδοσιακοί ήχοι, μελωδίες αρχαίας λύρας και νέες φωνές συναντιούνται στο «Μουσικό Κουτί».

«Θα έλεγα ότι παίζω σύγχρονη ελληνική μουσική με όλες τις προεκτάσεις που έχει αυτό…», λέει στη συνέντευξή του ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Ο τραγουδοποιός, ερμηνευτής και πολυοργανίστας ξεκίνησε τη μεγάλη διαδρομή του τη δεκαετία του ’90 και έχει βασικό στοιχείο της ταυτότητάς του τη λαϊκή κιθάρα, την οποία κάνει «λαμπερή πρωταγωνίστρια» στα τραγούδια του.

Οι στίχοι του αφηγούνται ιστορίες για την έμφυλη βία, την αδικία, την ξενοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Τι Τρέχει Στο Παγκράτι». Το ενδέκατο και τελευταίο τραγούδι από τον δίσκο «Μόρσο» του Δημήτρη Μυστακίδη, όπου το μουσικό ύφος του αλλάζει, γίνεται πιο χαλαρό και παραδέχεται ότι «εγώ τα βλέπω όλα στραβά».

Ο Θεόδωρος Κουμαρτζής είναι μία πολύ ξεχωριστή περίπτωση μουσικού και ερμηνευτή και ένας από τους γνωστότερους παίκτες αρχαίας λύρας σήμερα, με διεθνείς εμφανίσεις σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Η νεαρή μουσικός, ερμηνεύτρια και δασκάλα ειδικής αγωγής, Alkyone, έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση με τη μουσική της διαδικτυακά και είναι η δημιουργός της ονειρικής διασκευής του παραδοσιακού ηπειρώτικου «Ξενιτεμένα Μου Πουλιά».

Το ακούμε απόψε από τη μαγική φωνή της και μαγευόμαστε.

Διαφήμιση

«Απάνω στην τριανταφυλλιά». Ακόμη ένα παραδοσιακό τραγούδι, αυτή τη φορά από τη Μακεδονία, ερμηνεύει η Alkyone, συνοδεία όλη της παρέας.

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι.

Ενώ για πρώτη φορά φέτος οι «Φίλοι του Κουτιού» έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τα special επεισόδια της εκπομπής.

Καθίστε αναπαυτικά. Το ταξίδι στη μουσική αρχίζει και προβλέπεται συναρπαστικό την Τετάρτη 19 Απριλίου.

ΠΗΓΗ