«Η τέλεια ψυχεδέλεια είναι όλα όσα για τα οποία αξίζει να καίγεται η ψυχή σου.»

Η πολύ σύγχρονη και φλογερή Kianna έσκασε σαν κεραυνός στο ελληνικό YouTube.

Το ολοκαίνουργιο dance single της Kianna με τίτλο «Ψυχεδέλεια» κυκλοφορεί από την Cobalt Music και απογειώνεται από το performance της νεαρής pop τραγουδίστριας με σήμα κατατεθέν τα ροζ μαλλιά.

Η Kianna, ένα κορίτσι με στόφα rock star, αφήνει το δικό της στίγμα με την ξεχωριστή φωνή της και μιλά στο Hit Channel για όσα μπορούν να της προκαλέσουν την τέλεια «Ψυχεδέλεια» και το όνειρό της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision.

Επίσης, εξηγεί γιατί θεωρεί ξεχωριστή τη συνεργασία της με τον Γιώργο Θεοφάνους, μοιράζεται την αγάπη της για τους ONE, με τους οποίους πρόκειται να συμπράξει σύντομα, αλλά και για την disco και τη μουσική της δεκαετίας του ’80.

Η Kianna είναι το πιο σύγχρονο πλάσμα της ελληνικής pop και το μέλλον αναμφίβολα της ανήκει.

Ήθελες πάντα να γίνεις τραγουδίστρια; Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

«Όλα ξεκίνησαν σε μια χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή, όπου ένας φίλος με παρότρυνε να πούμε μαζί στο πιάνο μερικά κομμάτια. Το θυμάμαι πολύ έντονα ήταν το “Φιλαράκι” σε εκτέλεση Αντώνη Ρέμου και το “Χειροκρότημα” της Πρωτοψάλτη.

Την στιγμή που ήμουν επάνω στη σκηνή ένιωσα πολύ οικεία και τότε κατάλαβα πως αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Ξεκίνησα αμέσως μαθήματα φωνητικής και σολφέζ».

Το νέο single σου «Ψυχεδέλεια» κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες και ήδη ξεχωρίζει. Τι μπορεί να σου προκαλέσει την «τέλεια ψυχεδέλεια»;

«Είμαι πολύ χαρούμενη για το single “Ψυχεδέλεια”, που μόλις κυκλοφόρησε από τη νέα μου δισκογραφική οικογένεια της Cobalt Music. Το δούλευα και το περίμενα πολύ καιρό. Το τραγούδι αυτό το αγαπώ ιδιαίτερα γιατί είναι βιωματικό και για μένα σημαίνει πολλά.

Η τέλεια ψυχεδέλεια είναι όλα όσα για τα οποία αξίζει να καίγεται η ψυχή σου.

Από τα όνειρα σου μέχρι ένα ραντεβού με κάποιον που μπορεί να περίμενες καιρό. Η στιγμή που παίρνεις το μικρόφωνο για να ανέβεις στη σκηνή ακόμα και η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου. Για μένα η τέλεια ψυχεδέλεια είναι αυτές ακριβώς οι στιγμές».

Πώς θα περιέγραφες τον ήχο σου; Γιατί πιστεύεις ότι ο κόσμος θα ενθουσιαστεί με τη μουσική σου;

«Πέρασα τα τελευταία τρία χρόνια στο στούντιο αναζητώντας τον ήχο μου και όλα όσα με εκφράζουν επάνω στη μουσική.

Τα χρόνια της καραντίνας ήταν για εμένα πολύ δημιουργικά. Μαζί με τους φίλους και τους συνεργάτες μου ακούγαμε και επηρεαζόμασταν από διάφορες μουσικές, ακόμα και από έργα τέχνης, για να μπορέσουμε να αποτυπώσουμε στον ήχο μας αυτά τα οποία είχα στο μυαλό μου.

Είμαι λάτρης της ποπ κουλτούρας από μικρό παιδί αλλά η αδυναμία μου είναι είναι η Disco. Δεν θα μπορούσα να μην συμπεριλάβω στην μουσική μου αυτές τις επιρροές και το άρωμα των 80s αλλά και των ’90s που λατρεύω. Πιστεύω ότι όταν κανείς κάτι με μεράκι και αγάπη τότε αυτό περνάει και στον κόσμο.

Η μουσική μου έχει την νοσταλγία μιας εποχής που αγαπήθηκε έντονα ενώ ταυτόχρονα οι παραγωγές και σύνθεση της Beyond Music έχουν κάτι από το Fresh ήχο του σήμερα».

KIANNA

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσένα στη μουσική σου;

«Η μουσική είναι ένα τρόπος έκφρασης, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμένα είναι να βλέπω τον κόσμο να χαίρεται,  να χορεύει, να διασκεδάζει, να ερωτεύεται και να εκφράζεται γενικότερα μέσα από την μουσική μου. Μου δίνει τεράστια χαρά όταν βλέπω στα Live μου ανθρώπους να περνάνε όμορφα χορεύοντας με τα τραγούδια μου.»

Πιστεύεις ότι υπάρχει χώρος στην Ελλάδα για την καθαρή pop μουσική όπως και για άλλα μουσικά είδη;

«Pop σημαίνει Popular! Η Pop μουσική ήταν είναι και θα είναι το είδος μουσικής που αγαπήθηκε και μένει διαχρονικό στον κόσμο όσο κανένα άλλο.

Σε χώρες που έχουν έντονα και άλλες επιρροές λόγω κουλτούρας -όπως έχει η Ελλάδα το λαϊκό τραγούδι- πιστεύω ότι και πάλι υπάρχει χώρος για την pop και την rap και την trap, όπως είναι αποδεδειγμένο εξάλλου. Χρειάζονται όλα τα είδη μουσικής για να περάσεις καλά σε ένα πάρτι!»

Ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου μέχρι σήμερα;

«Πιστεύω ότι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου δεν έχει έρθει ακόμη! Αν και είμαι πολύ ικανοποιημένη από όσα έχω καταφέρει και πολύ ευγνώμων πιστεύω ότι τα καλύτερα τώρα έρχονται.

Μια από τις όμορφες στιγμές ήταν όταν κατέθεσα την πρόταση μου για την Eurovision του 2022 καθώς και η κυκλοφορία του “Ψυχεδέλεια”, που ήταν αρκετά συγκινητική στιγμή για εμένα γιατί δούλεψα σκληρά για αυτό.»

KIANNA

Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία που πιστεύεις ότι σε χαρακτηρίζουν;

«Είμαι παρά πολύ πεισματάρα και όταν  βάζω ένα στόχο δεν ησυχάζω μέχρι να τον πετύχω. Για μένα λειτουργεί σαν παιχνίδι που κερδίζω πόντους μέχρι να φτάσω στην τελική ευθεία και να βγω νικήτρια!

Είναι λίγο ψυχαναγκαστικό, αλλά με ευχαριστεί, το βρίσκω συναρπαστικό, με γεμίζει ενέργεια και όρεξη όταν κυνηγάω κάτι που μ’ αρέσει και θέλω να το κατακτήσω: μια μουσική σκηνή, ένα τραγούδι,  μια συνεργασία. Και δεν το κάνω μόνο στα επαγγελματικά, χαχα.»

Έχεις κυκλοφορήσει αρκετές διασκευές («Παρασκευή Βράδυ», «Αυτό Το Μάμπο», «Ξέρω Τι Ζητάω»), ενώ στο κανάλι σου στο YouTube ανεβάζεις πολλά covers. Ποια είναι η πιο αγαπημένη σου εκτέλεση;

«Αγαπώ ιδιαίτερα τις επανεκτελέσεις αλλά και τις διασκευές. Από όλα όσα έχω κάνει το “Παρασκευή Βράδυ” είναι το αγαπημένο μου. Χάρηκα παρά πολύ για την συνεργασία μου με τον Γιώργο Θεοφάνους και πέρασα πολύ ωραία στα γυρίσματα του video clip.

Ήταν μεγάλη παραγωγή και υπήρχε πολύ ωραία ενέργεια με το cast τους χορευτές και τα μοντέλα. Ήταν από τα πιο διασκεδαστικά γυρίσματα και είναι ένα τραγούδι των ONE που άκουγα από μικρή και το έχω ταυτίσει πολύ με την εφηβεία μου!»

Τα περισσότερα covers σου είναι τραγούδια παλαιότερων δεκαετιών. Ποια είναι η αγαπημένα σου δεκαετία μουσικά και γιατί; ’80s, ’90s ή ’00s;

«Όπως είπα, αγαπώ την Disco και τη δεκαετία των ’80s. Την θεωρώ μια ρομαντικά ροκ εποχή. Ροκ στον τρόπο που ζούσαν οι άνθρωποι τότε. Όλα ήταν κάπως πιο αθώα αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν κιόλας! Είχαν κάτι βγαλμένο από ταινία. Το φλερτ ήταν αλλιώς, η διασκέδαση ήταν αλλιώς.

Είχε κάτι από χρυσόσκονη και Glam. Το ίδιο θεωρώ είχαν και τα 90s όπου η Pop σε όλο τον κόσμο ήταν στα καλύτερα της για να απογειωθεί μετά στα 00s.

Αν και δεν γεννήθηκα στα ’80s με έχουν στιγματίσει και με έχουν επηρεάσει πολύ στο ντύσιμο στο στυλ στη μουσική και στον τρόπο που θέλω να ζω τους έρωτες μου! Νομίζω λείπει κάτι στο σήμερα από εκείνα τα χρόνια.»

Θα κατέθετες ξανά πρόταση να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;

«Η Eurovision είναι ένας από τους στόχους μου. Το θέλω και πιστεύω ότι ναι αν βρεθεί το σωστό τραγούδι και η κατάλληλη ομάδα για αυτό, θα κατέθετα ξανά την πρόταση μου.

Σίγουρα θα ήταν ένα κομμάτι δυναμικό σε dance ύφος και ξένο στίχο».

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις και αποτελούν έμπνευση για εσένα;

«Αγαπώ και θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ξεχωρίζω λίγο παραπάνω τη Lady Gaga και τον Freddie Mercury, για την φλόγα και το πάθος τους να επιμένουν στη μουσική τους και το ταλέντο τους ακόμα και όταν στην αρχή της καριέρας τους αμφισβητούνταν.»

Ποιος είναι οι φιλοδοξίες σου και ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

«Προς το παρόν είμαι σε μια πολύ δημιουργική φάση με την δισκογραφική μου εταιρία Cobalt Music, καθώς ετοιμαζόμαστε να οπτικοποιήσουμε τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου “Ψεχεδέλεια”.

Έπειτα από αυτό έρχονται οι Live εμφανίσεις που θα κάνω αυτόν τον Δεκέμβρη στην Κύπρο μαζί με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τους ONE.

Ανυπομονώ να ακούσει ο κόσμος και τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου, και να χορεύουμε όλοι σε ρυθμούς ψυχεδέλειας!»

ΠΗΓΗ