«Η εμφάνιση θα στηρίζεται πάνω στην προσωπικότητα» του Βίκτωρα Βερνίκου.

Για την εμφάνιση του Βίκτωρα Βερνίκου στη σκηνή του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ μίλησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο οποίος έχει αναλάβει την επιμέλεια της σκηνικής παρουσίας της ελληνικής συμμετοχής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν», ο Κωνσταντίνος Ρήγος εξήγησε ότι ο Βίκτωρ Βερνίκος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι πολύ ώριμος.

«Είναι ολοκληρωμένος (καλλιτέχνης) γιατί έχει γράψει στίχους, μουσική που έχουν ενδιαφέρον» ανέφερε, εξηγώντας ότι για τον λόγο αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί με τη σκηνική του εμφάνιση.

Διαφήμιση

«Είναι κάτι διαφορετικό, είναι μία καινούρια ιδέα και αυτό έχει ενδιαφέρον για το τι θα αντιμετωπίσουμε στη σκηνή», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας την προετοιμασία, ο Κωνσταντίνος Ρήγος αποκάλυψε ότι όλα ξεκίνησαν όταν άκουσε το «What They Say» και του άρεσε.

«Άκουσα το τραγούδι και μου άρεσε οπότε είπα ότι αυτός είναι ένας ωραίος “καμβάς” για να ξεκινήσουμε κάτι. Μετά ήθελα χρόνο για να γνωρίσω τον Βίκτωρα και να καταλάβω τι ήθελε και εκείνος γιατί είναι ένας δημιουργός», είπε.

«Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αυτό που κάνουμε είναι αυτό που και εκείνος θα επιθυμούσε. Δεν είναι ένας σόουμαν που θα κάνει σόου, ήθελα να είναι η υπόσταση του και αυτό να μεγεθυνθεί, να ισχυροποιηθεί και να είναι η άποψή μας», συνέχισε.

Στην ερώτηση αν υπάρχει μία κεντρική ιδέα που προετοιμάζουν μαζί με τον Βίκτωρα Βερνίκο για την εμφάνιση στο Λίβερπουλ, ο πολυσχιδής Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής απάντησε καταφατικά, αρνούμενος βέβαια να αποκαλύψει περισσότερα.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος είπε, ωστόσο, ότι όλη η εμφάνιση θα στηρίζεται πάνω στον Βίκτωρα.

«Κεντρική ιδέα είναι αυτός. Όλο στηρίζεται πάνω στον Βίκτωρα, στο πρόσωπό του, στην προσωπικότητά του, στο σώμα του, στην κινησιολογία που θα κάνει. Δεν χορεύει ακριβώς, αλλά έχει πολλή κίνηση και πολλή δράση», περιέγραψε.

Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Ρήγος, στη σκηνή του M&S Bank Arena, στο Λίβερπουλ, «θα υπάρχει ένα στοιχείο που θα παραπέμπει στην Ελλάδα, σε εμάς, σε αυτό που είμαστε».

Ωστόσο, συμπλήρωσε: «Θα είναι διακριτικό και μίνιμαλ γιατί όλη η παρουσία του θα είναι απλή, σαν να μην έχουμε κάνει τίποτα, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε κάνει πάρα πολλά. Έχει τόση λεπτομέρεια στο τι θα κάνει πάνω στη σκηνή, αλλά ταυτόχρονα θέλω να μοιάζει πολύ φυσικό, κάτι που κάνει πρώτη φορά και να είναι σαν αυτοσχεδιασμός».

Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος Ρήγος αποκάλυψε ότι η μητέρα του Βίκτωρα ήταν χορεύτρια και μάλιστα είχε χορέψει στην πρώτη του παράσταση.

«Δεν το θυμόμουν, δεν το ήξερα. Μου το είπε εκείνη σε μία πρόβα με τον Βίκτωρα και σκέφτηκα πόσο περίεργο είναι που και στην πρώτη εμφάνιση του γιου της, πάλι είμαστε μαζί», ανέφερε.

ΠΗΓΗ