Ο Τάκης Σούκας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ζωής του.

Τα τραγούδια του έγιναν τεράστιες επιτυχίες και με το ακορντεόν και το σαντούρι του σημάδεψε θρυλικές ηχογραφήσεις. Ο Τάκης Σούκας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ζωής του στην ΕΡΤ1 την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στις 22:00.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη έχουν τη χαρά να παίξουν και να τραγουδήσουν μία επιλογή από τα πιο γνωστά τραγούδια του με τη βοήθεια του ίδιου του συνθέτη αλλά και δυο εξαιρετικών φωνών της νεότερης γενιάς, της Βιολέτας Ίκαρη και του Γιάννη Διονυσίου.

Στην παρέα έρχονται μέσα από τα τραγούδια τους ο Στράτος Διονυσίου, η Ελένη Βιτάλη, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Μαργαρίτης και η Δήμητρα Γαλάνη.

Ένα ταξίδι με τη φωνή της Βιολέτας Ίκαρη στην «Ταχεία» και τα «Χάρτινα», τη φωνή του Γιάννη Διονυσίου στο «Έρωτά Μου Αγιάτρευτε» και το «Μη Μου Μιλάς Με Χείλη Που Καίνε».

Ο Τάκης Σούκας έχει γράψει μία λαμπρή ιστορία στο ελληνικό τραγούδι ξεκινώντας την δεκαετία του ‘60 ως σολίστας στο ακορντεόν και στο σαντούρι και στη συνέχεια χαρίζοντας αμέτρητες επιτυχίες στις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές.

«Έχω μεγαλώσει, δεν έχω γεράσει κι έχω δύναμη και σχέδια για το μέλλον, αν ο Θεός το επιτρέψει», λέει και εκμυστηρεύεται ότι δεν εκπληρώθηκαν όλα τα όνειρά του. «Ήθελα να κάνω και άλλα πράγματα, διαφορετικά, γιατί με κατηγορούσαν για σουξεδάκια».

«Γεια σου, Τάκη Σούκα, με τα τραγούδια σου», φωνάζει η μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» στο jukebox και τα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη παίζονται… αλλιώς.

«Τελειώσαμε Και Μείναμε Μονάχοι», μας λέει με την υπέροχη φωνή του ο Γιάννης Διονυσίου.

Ο Τάκης Σούκας, ο οποίος έχει γράψει και τη μουσική, τον συνοδεύει με το ακορντεόν, στο εμβληματικό τραγούδι, σε στίχους Νίκου Λουκά, που ερμήνευσε μοναδικά, πρώτη φορά, ο αξέχαστος Στράτος Διονυσίου.

«Τα Χάρτινα», σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη, με τη φωνή της Βιολέτας Ίκαρη, και τη συνοδεία της Ρένας Μόρφη, μας ξεσηκώνουν.

Με την ιδιαίτερη χροιά και την ξεχωριστή φωνή της, το τραγούδι ερμήνευσε πρώτη φορά η Δήμητρα Γαλάνη.

«Ανοίχτε Τα Τρελάδικα», μας λέει μοναδικά η Βιολέτα Ίκαρη, με τη συνοδεία του Τάκη Σούκα στο ακορντεόν και του Νίκου Πορτοκάλογλου στην κιθάρα.

Οι στίχοι ανήκουν στον Βασίλη Παπαδόπουλο και το τραγούδι ερμήνευσε πρώτη η αξεπέραστη Ελένη Βιτάλη.

«Έι Καπετάνιε», τραγουδάει ο Γιάννης Διονυσίου μαζί με την παρέα του «Μουσικού κουτιού».

Σε στίχους της Σώτιας Τσώτου, το τραγούδι σφράγισε με την ερμηνεία του ο μοναδικός Στέλιος Καζαντζίδης.

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, οι Φίλοι του Κουτιού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τα special επεισόδια της εκπομπής.

Το βράδυ της Τετάρτης στις 22:00 καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1.

ΠΗΓΗ